K1 i Boks

Lomachenko odlučio ostati u Ukrajini, Kambosos će se boriti protiv Haneya

Vasiliy Lomachenko

 Ian Tuttle/BPI/Shutterstock Editorial/Profimedia
Unatoč međusobnom dogovoru promotora, ukrajinski boksač odlučio je ostati pomoći domovini

Prije koji tjedan dogodio se sastanak promotora Boba Aruma, koji se brine za karijeru Vasiliya Lomachenka i Loa DiBelle, promotora WBA, WBO i IBF prvaka lake kategorije, Georgea Kambososa Jr. Oni su tim putem nakon ugodnog razgovora dogovorili glavne uvjete za međusobni meč dva spomenuta boksača. Lomachenko je prema istom trebao 5. lipnja otputovati u Australiju, gdje bi se prvaku suprotstavio na njegovom domaćem terenu. Ipak, to se neće dogoditi.

Lou DiBella je za medije potvrdio kako je Vasiliy odlučio ostati na usluzi svojoj domovini.

"Razgovarao sam s menadžerom Egisom Klimasom koji mi je potvrdio da Loma neće biti dostupan za meč protiv Georgea. Zahvalio nam je na prilici. Nadali smo se da će nešto biti od toga, no osjećali smo da će se ovo dogoditi. Nismo šokirani. Cijenimo to što Loma radi. On se trenutno bori za nešto puno veće nego što je jedan boksački meč. Naše misli i molitve su s njim i njegovom obitelji, kao i s ukrajinskim narodom. To što oni prolaze je puno veće od boksa", rekao je DiBella.

Sad su ipak neke stvari puno jasnije. Umjesto Lomachenka u taj će meč uskočiti WBC prvak Devin Haney (27-0, 15 KO), inače zastupan od Eddieja Hearna, koji se konstantno nadao tom meču. 23-godišnji Haney je strpljivo čekao ovakvu priliku i sad je spreman što prije meč dogovoriti. Već je otkrio kako mu datum i lokacija odgovaraju te je sad sve na promotorima.

Ako se meč dogovori, laka kategorija će dobiti apsolutnog prvaka. Za očekivati je kako će Lomachenko biti odmah idući za meč protiv pobjednika te da će tim putem imati priliku doći tamo gdje ga njegovi fanovi žele vidjeti, na poziciji najboljeg boksača svijeta.

Što se tiče Kambososa, on je blago razočaran, ali je uvjeren da će meč protiv Ukrajinca s vremenom već doći.

"Poštujem tvoju odluku i potpuno ju razumijem, molim se za tebe i tvoju državu. Molim te ostani dobro, nakon što počistim pod s Devinom napravit ćemo borbu dva prava prvaka", poručio je 28-godišnji Kambosos izravno Lomachenku.

Kambosos je napravio ogromno iznenađenje kad je jesenas savladao Teofima Lopeza. Sad ima ispred sebe posao dokazati da to nije bilo slučajno te od sebe tim putem stvoriti zvijezdu kakva smatra da zaslužuje biti.

Linker
25. travanj 2024 02:11