K1 i Boks

Koliko je točno zaradio Joshua, a koliko Dubois od subotnjeg meča? Iznosi su pozamašni, donosimo detalje

 Anthony Joshua i Daniel Dubois 

 Bradley Collyer/PA Images/Profimedia
Što reći, osim da je ovo fenomenalna zarada, pogotovo ukoliko se dosegnu spomenuti PPV pragovi

Već dugo nismo svjedočili velikoj boksačkoj priredbi na prepunom Wembleyju, a prošle subote je na stadion došlo gotovo 100 tisuća fanova. Anthony Joshua i Daniel Dubois predvodili su tu veliku priredbu i bili glavne zvijezde večeri, no na istom ‘‘cardu‘‘ gledali smo još neke jako dobre i atraktivne mečeve.

Kako god, realnost je takva da je većina fanova tu ipak bila radi Joshue i Duboisa, a neki možda dodatno i zbog legende Liama Gallaghera koji je svojim nastupom dodatno zagrijao publiku pred ovaj veliki meč. Sva ta ekstravagancija bila je moguća zahvaljujući Saudijcima i njihovom kapitalu, šou je uistinu bio odličan.

Kada smo kod novca, danas su se pojavile i informacije o zaradama Joshue i Duboisa, odnosno, o njihovoj podjeli honorara. 60 posto pripalo je Joshui, a 40 posto Duboisu, a u točnim brojkama to izgleda ovako.

Dakle, Joshua je za ovaj nastup imao sigurnih šest milijuna funti (nešto više od sedam milijuna eura), a ukoliko PPV brojke prijeđu milijun, Joshua će dobiti 25 milijuna funti (gotovo 30 milijuna eura). Što se tiče Duboisa, njegov sigurni honorar bio je 3.5 milijuna funti (oko 4 milijuna eura), a također, ukoliko PPV prijeđe milijun, Dubois će dobiti 10 milijuna funti (nešto manje od 12 milijuna eura).

Što reći, osim da je ovo fenomenalna zarada, pogotovo ukoliko se dosegnu spomenuti PPV pragovi. Borci iz drugih borilačkih sportova ovaj novac mogu samo sanjati, a s obzirom da riskiraju život i zdravlje, lijepo je vidjeti da barem netko to može propisno i naplatiti.

Linker
26. rujan 2024 17:53