K1 i Boks

Kamaru Usman savjetuje: ‘Nema potrebe žuriti, svi znamo taj bljutavi osjećaj nakon poraza i svi se želimo vratiti što prije‘

Kamaru Usman i Francis Ngannou

 Instagram (kamaru Usman)
Prošli petak smo imali čast svjedočiti jednom od zanimljivijih dvoboja kada je ‘AJ‘ monstruozno nokautirao ‘Predatora‘. Kamaru Usman se osvrnuo na poraz svog prijatelja

I ptice na grani već znaju ishod glavne borbe priredbe ‘‘Knockout Chaos‘‘. Anthony Joshua je poslao jasnu poruku svijetu iz saudijskog Rijada. Mnoge kolege aktera glavnog meča su dali svoja razmišljanja no nitko nije uputio “topliji” savjet nego bivši UFC prvak velter kategorije svom dugogodišnjem prijatelju Francisu Ngannouu.

“Kada osjeti potrebu pričati o tome, moj brat i ja ćemo imati razgovor” rekao je u svom podcastu “Pound 4 Pound” gdje mu je suvoditelj bivši UFC prvak i proslavljeni američki hrvač Henry Cejudo. “Dopisivali smo se malo te ćemo imati konverzaciju na tu temu. Moj savjet će biti da uzme vremena za sebe. Na kraju dana, nitko vam ne može reći koliko je vremena dovoljno. Baš kao ja, baš kao ti i on je profesionalac. On osjeća svoj sat” nadodao je “Nigerian Nightmare” u svom podcastu.

“On zna što je sposoban podnijeti. Ne mora žuriti s svojom odlukom. Mi kao profesionalci znamo da se želimo što hitnije se vratiti u aktivno natjecanje. Znamo da želimo vratiti taj osjećaj u našu krv. Izgubimo pa dobijemo taj bljutavi osjećaj nakon poraza, ne želimo biti poraženi i to je karakter prvaka” rekao je emotivni Kamaru Usman.

Nakon drugog poraza u profesionalnom boksu Ngannou je izjavio da se želi vratiti MMA borbama i svojim obavezama u PFL-u, no naglasio je da želi ostati i u boksu. Jedno je sigurno, zvijer kamerunskih korijena ima veliki karakter koji je pokazao nebrojeno puta do sada te smo sigurni da ova dosadašnja avantura u vodama profesionalnog boksa neće poremetiti njegovu psihu.

Linker
28. travanj 2024 04:51