K1 i Boks

Joshua otkriva razlog Wilderovog poraza: ‘Nešto morate imati i u glavi‘

Deontay Wilder vs. Tyson Fury

 ROBYN BECK Afp
Britanac smatra da je američki teškaš pogriješio u taktici i pristupu

Mjesec i pol prošlo je od meča između Deontayja Wildera i Tysona Furyja. Međutim, koliko je meč bio dobar, svjedoči činjenica da se još uvijek povlači kao zanimljiva tema u medijima i intervjuima s ostalim boksačima. Anthony Joshua u razgovoru za JD Sports, dobio je priliku osvrnuti se na taj meč, konkretnije na Deontayja Wildera. AJ smatra da ‘‘Bronze Bomber‘‘ nije imao dobar pristup i taktiku u meču koji je izgubio nokautom u 11. rundi.

‘‘On je pokušao, ali da bi iskoristio tu snagu, mora imati nešto i ovdje‘‘, rekao je Joshua pokazujući pritom na glavu.

‘‘U današnje doba, nije dovoljno imati samo prednji direkt u teškoj kategoriji, zato što su teškaši drukčiji i raznovrsniji. Upoznao sam tipa koji se bavi izradom rukavica. on mi je rekao kako prije nikada nisu izrađivali posebne rukavice. Međutim, današnji teškaši imaju od 108 do 120 kilograma i visoki su preko 2 metra. Cijela kategorija promijenila se u posljednjih pet godina. Prije su teškaši mogli bacati prednji direkt svih 12 rundi i provući se na taj način. Umorili bi se, ali bili su u dobroj kondiciji jer su bili lakši. Ali sada, kad imate dvometraše, oni se umaraju.‘‘, objasnio je Joshua.

Inače, AJ je meč protiv Usyka odradio dva tjedna prije nego li su se obračunali Fury i Wilder. Točno dva mjeseca prošla su od Joshuinog poraza kojim je izgubio WBA, IBF, WBO i IBO pojaseve prvaka teške kategorije. Usyk je slavio jednoglasnom odlukom, no Joshua je iskoristio mogućnost instantnog revanša. AJ vjeruje da može savladati Ukrajinca, a najavio je kako će vratiti energiju kojom je 2017. godine slavio protiv Vladimira Klička.

Više o samoj taktici i pripremama, očekivano nije htio otkriti.

Linker
24. travanj 2024 07:55