K1 i Boks

Još jedan boksač želi Hrgoviću ‘preoteti‘ Joshuu: ‘Hoću se boriti na domaćem terenu i vratiti na pobjedničke staze‘

Anthony Joshua

 AHMED YOSRI Afp
Nema dobru godinu iza sebe jer je upisao dva teška poraza od istog boksača

Joe Joyce se vraća 2024. i ima oko na najveću borbu koju može imati u svojoj karijeri. Joyce je prilično izostavljen iz razgovora o teškašima u posljednjih nekoliko mjeseci nakon njegovih šokantnih uzastopnih poraza od kineskog teškaša Zhileija Zhanga.

Oba su bila nokautom – prvi zbog ozljede oka što je značilo da je liječnik uz ring morao prekinuti borbu, drugi i još konačniji, zbog desnog krošea koji je poslao Joycea – koji je u tu borbu ušao najteži u karijeri – na platno licem prema dolje.

Godina je završila velikim pobjedama i za Daniela Duboisa protiv Jarrella Millera i za Josepha Parkera protiv Deontaya Wildera na "Day of Reckoning" priredbi, ali obojica su ljudi koje je Joyce već pobijedio, tako da bi mogla postojati šansa da se vrati u ring iduće godine. Govoreći za Boxing Social pričao je o svojoj želji da se vrati u ring i na pobjednički put.

"Želim se boriti na domaćem terenu i vratiti na pobjedničke staze!"

Pretpostavlja se da je Joyce usredotočen na prvu borbu s Anthonyjem Joshuom, što bi značilo da je samo još jedan u nizu onih koji našem "El Animalu" žele "preoteti" Britanca kao idućeg protivnika. Ipak, ako će se držati onog što je rekao, idući korak napad je na svjetsku titulu upravo protiv teškaša iz Sesveta.

Linker
07. svibanj 2024 07:36