K1 i Boks

Joe Joyce uvjeren da će osvetiti poraz od Zhanga: ‘Hrgović je na redu za titulu, ali ja ću svoju priliku čekati!‘

Joe Joyce vs. Zhilei Zhang 

 Adam Davy/PA Images/Profimedia
Situacija je ovo visokog rizika za Joycea, ali shodno tome, u igri je i velika nagrada

Joea Joycea se do nedavno smatralo jednim od najboljih teškaša današnjice, a nerijetko su ga nazivali i budućim prvakom. Međutim, opasni Zhilei Zhang pokazao mu je kako još ima jako puno toga za popraviti prije nego dođe do borbe za pojas, no izgleda da Joyce još uvijek nije odustao od svog nauma.

Joyce i Zhang će se susresti u revanšu već idućega tjedna, a veliki je rizik Joyce na sebe uzeo. Ukoliko opet izgubi od Zhanga će si i definitivno zatvoriti velika vrata, no on namjerava vratiti privremeni pojas u svoje vlasništvo i čekati prvaka:

‘‘Jednom kada vratim svoj privremeni pojas nazad u svoje vlasništvo, bit ću spreman boriti se za IBF, WBA i WBO titule. Vrlo je važno da se sada borim sa Zhangom što je prije moguće, jer jednom kada vratim privremenu titulu, ponovno ću postati obaveznim izazivačem!‘‘, rekao je Joyce za BoxingScene.

‘‘Očito je da je sljedeći na redu IBF i Filip Hrgović. No, kada vratim privremeni pojas, ja ću opet postati obavezni izazivač i onda će doći red na mene. To je ono zbog čega je ovaj revnaš izuzetno bitan. Moram se vratiti na put ka postanku teškaškim prvakom svijeta‘‘, dodao je.

Situacija je ovo visokog rizika za Joycea, ali shodno tome, u igri je i velika nagrada. Ukoliko pobijedi Zhanga i vrati privremeni pojas u svoje vlasništvo, bit će jedan od sljedećih izazivača. Međutim, ukoliko dva puta izgubi od istog čovjeka zaredom, gotovo je sigurno da nikada neće dobiti priliku boriti se za teškaškog prvaka svijeta.

Linker
07. svibanj 2024 12:22