K1 i Boks

Jarell Miller upisao drugu pobjedu u razmaku od mjesec dana

  Jarrell Miller

 ELSA/Getty images/Profimedia
Svoj povratak prema vrhu odlučio je graditi postepeno

Bivši prvi izazivač za svjetski naslov kojeg je tada držao Anthony Joshua i bivši dvostruki protivnik Cro Copa, Jarrell Miller, sinoć je upisao drugu pobjedu u mjesec dana nakon tri i pol godine neaktivnosti i pada na doping testu. Podsjetimo se, Miller je 2018. godine imao sjajan niz od 23 pobjede bez poraza, te je postao izazivač Anthonyju Joshui.

Samo nekoliko dana prije meča Miller je pao na doping testu i time izgubio svoju najveću priliku u karijeri, a umjesto njega je kao zamjena uskočio Andy Ruiz koji je tada porazio Joshuu i oteo mu WBA, WBO, IBO i IBF pojaseve prvaka teške kategorije.

Prošli mjesec Jarrellu je prvotno ponuđena borba protiv našeg izvrsnog teškaša Agrona Smakićija koji je odmah prihvatio taj izazov, no Miller se ipak odlučio na lakšu varijantu. Nasuprot njega sinoć je stajao prilično nepoznati teškaš Ariel Esteban Bracamonte (11-8) koji je rangiran kao 149. boksač svijeta prema BoxRec ljestvici. Borba je otišla do sudačke odluke, a nakon deset rundi pobjedu je odnio Miller jednoglasnom sudačkom odlukom.

Sinoć je borba ipak završila prekidom, te je Miller ponovno podsjetio na svoj najbolje dane. Nasuprot njega stajao je prilično nepoznat Derek Cardenas koji u karijeri ima više poraza nego pobjeda, no to je samo pokazatelj da je Jarrell odlučio svoj povratak borbama odraditi postepeno. Nakon nekoliko runda ispitivanja snage, ali i ponekih težih udaraca, Miller je aperkatom rušio svog protivnika nakon čega je meč bio prekinut.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će se Miller nositi s protivnicima većeg kalibra nakon što se uhoda ponovno u natjecateljski boks.

Linker
24. travanj 2024 09:51