K1 i Boks

Jake Paul i Tommy Fury službeno ugovorili meč: Jakea čeka prvi nastup izvan SAD-a

Jake Paul vs. Tommy Fury

 Facebook (ariel Helwani)
Obračun YouTubera i zvijezde reality showa zasigurno će privući velik interes publike

Šuškalo se proteklih nekoliko dana, a sada je dobilo i službenu potvrdu. Jake Paul i Tommy Fury po treći put su službeno ugovorili međusobni obračun, a meč bi trebali odraditi 26. veljače (2. mjesec).

Dvaput su Fury i Paul imali službene datume, ali u oba navrata meč se nije održao. Prvi put meč je propao jer se Tommy Fury ozlijedio, a drugi put je polubrat Tysona Furyja ponovno bio krivac za otkazivanje. Tommy je imao zabranu ulaska na teritorij SAD-a jer je obitelj Fury bila povezana s međunarodnim bjeguncem Danielom Kinahanom.

Jake Paul bio je bijesan nakon dva otkazivanja i rekao je kako ne planira više ugovarati meč protiv Tommyja. To se ipak promijenilo i Paul se otvorio za ‘‘treću sreću‘‘. Problem oko Furyjevog ulaska u SAD riješili su na logičan način, odabirom lokacije koja je izvan SAD-a.

Saudijska Arabija, točnije grad Riyadh ugostit će ovaj meč, a Jake Paul prvi put u dosadašnjoj karijeri borit će se izvan teritorija svoje države. Tommy Fury sedam od svojih osam dosadašnjih nastupa odradio je u Velikoj Britaniji, a jednom se borio na američkom tlu.

Saudijci sve češće pokazuju interes za velikim boksačkim mečevima, a očito su se otvorili i obračunu dvojice boksača koje mnogi vide kao predvodnike takozvanog ‘‘celebrity boksa‘‘. Jake Paul je prije boksa bio poznati YouTuber, a trenutno ima šest pobjeda u šest profesionalnih nastupa.

Tommy Fury planetarnu popularnost stekao je sudjelovanjem u Love Island reality showu, ali je krenuo i stopama svog polubrata Tysona te se okušao u boksu. 23-godišnji Tommy zapravo će biti prvi profesionalni boksač s kojim će Jake Paul dijeliti ring. Jake se dosad borio uglavnom protiv MMA boraca.

Tyson Fury i njegov otac John Fury zaprijetili su Tommyju da ‘‘može ostati u Saudijskoj Arabiji i prestati se baviti boksom‘‘ ako izgubi od Paula. Velik će pritisak bti na mladom Tommyju, a nadamo se da ovaj put neće biti neplaniranih otkazivanja.

Linker
24. travanj 2024 16:30