K1 i Boks

Iz WBC-a naredili borbu Ryana Garcie i Isaaca Cruza

Isaac Cruz, Ryan Garcia

 Screenshot(youtube, Dazn Boxing), Screenshot(youtube, Premier Boxing Champions),
Vrijeme je da boksači sada pretvore riječi u dijela

Međusobne prozivke ova dva vrhunska boksača traju već mjesecima, a izgleda da će sada konačno morati riječi prevesti u dijela. Ryan Garcia ima tek 23 godine, a već se probio na sam vrh lake kategorije. Karijera mu je pažljivo vođena, a u posljednje dvije borbe pokazao je svoju pravu veličinu pobijedivši Emmanuela Tagoea koji je do tada imao omjer 33-1, a prije toga bivšeg izazivača za naslov i zlatnog olimpijca Lukea Campbella. Osim karijere unutar ringa, Garcia jako uspješno vodi i onu unutar društvenih mreža i YouTube platforme.

Isaac Cruz također ima tek 23 godine, a karijeru vodi strelovito brzo s obzirom na to da se u svojih 26 borbi već borio za pojas protiv Gervonte Davisa u kojem je izgubio za dlaku, iako puno boksačkih stručnjaka tvrdi kako je možda dovoljno napravio za pobjedu. U svojoj posljednjoj borbi doslovno je pregazio bivšeg svjetskog prvaka Yuriorkisa Gambou poslavši ga na pod čak četiri puta prije nego je sudac označio kraj borbe i time poslao jasnu poruku za svoje buduće protivnike.

Borba ove dvojice boksača bit će zanimljiva iz više razloga. Za početak, to će biti borba dva boksača totalno suprotnih stilova borbe. S jedne strane je visoki i dugačak Ryan Garcia koji izvrsno drži distancu, pogađa protivnike iz kontre, baca udarce u serijamai strašno je brz u izmjenama istih. To mu je do sada polazilo za rukom i niti jedan protivnik nije uspio pronaći adekvatan odgovor na njegov stil borbe. Najbliže porazu bio je u borbi protiv Campbella koji ga je jednom prilikom rušio na pod, ali Garcia se uspio oporaviti i kasnije slaviti prekidom.

Isaac Cruz je borac koji možda ima rješenje za takav stil borbe. Nije nadimak "Pitbull" dobio bez razloga; takav dojam ostavlja u svim svojim borbama. On je beskompromisan borac koji stalno ide naprijed i vrši pritisak, a pritom baca snažne udare koji nerijetko nokautiraju protivnike. Pokazao se kao jako čvrst borac kojeg nije mogao ugroziti čak niti Gervonta Davis koji je inače poznat po nokautima. Gervonta je taj meč odradio taktički krećući se unatrag i čekajući prilike za kontru. Ono što Isaacu ide u prilog je činjenica da Garcia boksa prilično otvoreno što će mu dati priliku da pogađa svoje najjače udarce.

Najveća šansa Ryana Garcie je da se drži taktike koju je proveo Gervonta Davis i odvede borbu do sudačke odluke što neće biti nimalo lagan zadatak s obzirom na to da će nasuprot njega stajati biti prirodni nokauter.

Linker
18. travanj 2024 16:13