K1 i Boks

Hrvoje Sep: ‘Furyja će uvijek pratiti jedna mrlja kroz karijeru‘

Hrvoje Sep, Tyson Fury

 Screenshot(youtube, Pbc On Fox), Screenshot(instagram, Hrvoje Sep)
Smatra kako se takav incident trebao istražiti na licu mjesta

Naš cijenjeni boksač i komentator Hrvoje Sep gostovao je u Podcast Inkubatoru gdje je iznio neke jako zanimljive teze što se tiče karijere Tysona Furyja, a kompletno gostovanje možete pogledati OVDJE. Osim dokazanog pada na doping testu, Hrvoje smatra kako postoji još jedna jako velika mrlja u njegovoj karijeri za koju Fury nikada neće odgovarati, a to je incident s rukavicama.

"Najveća mrlja u njegovoj karijeri su te rukavice. To se nije događalo samo protiv Hammera i Wildera nego u više mečeva. On rukavicu spusti, i onda kada baca udarac od udari s čistom šakom. To mu nikada nisu uspjeli dokazati jer nikada to nisu do kraja istražili. On stalno dok boksa ili izvlači ili navlači (rukavice). Ja bih to istražio definitivno."

Podsjetimo se, prije nego je zazvonio gong za prvu rundu protiv Hammera sudac je zaustavio borbu i naredio da se Tysonu Furyju promijene rukavice zbog sumnje da nisu pravilno postavljene. Nije poznato da su ikakve sankcije pokrenute protiv Furyja po tome pitanju. Trenutno kruži jako puno usporenih snimki iz meča protiv Wildera na kojima se jasno vidi kako rukavica nije fiksirana u zglobu već "pleše" gore dolje, što ostavlja dovoljno mjesta za manevar tako da članak šake ne bude smješten ispod spužvastog dijela rukavice već malo niže gdje spužve više nema, pa se praktički udari golom šakom.

"On kada zamahne rukavica mu ode u stranu. Tko misli da on to nije radio postoji milijun analiza."

Istraga nije nikada pokrenuta, a i pitanje kakve bi sankcije zapravo bile da se otkrije da je rukavice nosio na pogrešan način. Za korištenje nedozvoljenih sredstava se jasno zna kakve su kazne, no ovako nešto još nikada nije dokazano pa se stoga niti ne zna kako bi nadležna tijela trebala reagirati u slučaju da se dokaže krivnja, bilo njemu ili nekom drugom boksaču.

"Nadležna tijela nisu nikada ušla u neke istrage. Ne znam tko je to trebao pokrenuti niti može li se na temelju video analize nešto napraviti. Da je netko možda napravio pritužbu za vrijeme meča kao u situaciji s Hammerom onda bi to možda bilo aktualno."- zaključio je ovu temu Sep.

Linker
18. travanj 2024 23:56