K1 i Boks

Hrgovićev promotor zainteresiran za potpisivanje Ngannoua: Otkrio je s kime bi upario Francisa

Francis Ngannou

 Instagram (francis Ngannou)
Kalle Sauerland ne skriva da je zainteresiran za suradnju s donedavnim UFC-ovim prvakom

Francis Ngannou ‘‘vruća‘‘ je roba na tržištu slobodnih boraca nakon što je odbio produljiti ugovor s UFC-om. Svaka MMA organizacija na svijetu rado bi potpisala Ngannoua, ali i boksački promotori nisu imuni na ‘‘Predatora‘‘.

Općepoznato je da Ngannou planira odraditi boksački meč i da mu je Tyson Fury prvo ime na listi prioriteta. Velika je vjerojatnost da će Ngannou u meču protiv vrhunskog teškaša biti uvjerljivo poražen i to bi mogao biti njegov jedini boksački meč. Upravo zbog toga, Ngannou će morati pažljivo birati.

Tyson Fury više puta je pokazao interes za obračunom, a proteklih dana javio se i Dillian Whyte. Britanski teškaš spreman je odraditi i MMA borbu nakon boksačkog meča, a Fury je predložio boksački meč u kavezu, s malim rukavicama. Fury je ipak dodao da će taj meč odraditi ako mu propadnu pregovori s Oleksandrom Usykom, jer borba za ujedinjenje titula u teškoj kategoriji trenutno mu je prioritet.

Ngannou možda bude čekao Furyja, ali opcija mu neće nedostajati. Naime, Kalle Sauerland, boksački promotor i čelnik Wasserman Boxing promotorske kuće otkrio je zanimljive vijesti u intervjuu za Pro Boxing Fnas.

‘‘Volio bih ga potpisati (Ngannoua). Mislim da bi on savršeno odgovarao našoj suradnji s Misfitsom. Mislim da ga možemo graditi tamo, a doveli bismo Dereka Chisoru i ugovorili bi veliki meč. Puno je dobrih mečeva na raspolaganju. Vjerujem da mnogi pregovaraju s njim, ali smatram da mu mi možemo ponuditi nešto zbilja posebno. Ja nisam uključen u pregovore, ali moj partner Mams Taylor je u pregovorima s njegovim predstavnicima.‘‘, otkrio je Sauerland koji inače zastupa i našeg Filipa Hrgovića.

Kad je u pitanju spomenuti Misfits, radi se o još jednoj promotorskoj kući koja surađuje s Wassermanom Boxingom, a osnovao ju je YouTuber KSI. Mams Taylor jedan je od čelnih ljudi te grupacije, a radi se o grupaciji koja ima sklopljeno partnerstvo sa DAZN streaming servisom.

Pitanje je mogu li privući Ngannoua tako što će mu ponuditi Dereka Chisoru kao opciju za protivnika u boksačkom meču. Tyson Fury sigurno je puno primamljivija opcija za donedavnog prvaka UFC-ove teške kategorije.

Jedno je sigurno, Ngannou ima slatke brige oko odabira sljedećeg poslodavca, a bit će zanimljivo popratiti tko će ga pridobiti u konačnici.

Linker
09. travanj 2024 00:16