K1 i Boks

Gledanije i od Lige prvaka: Revanš Joshue i Ruiza najgledaniji DAZN prijenos u 2019. godini

 Screenshot (YouTube)
Sve popularnija i sve uspješnija online "streaming" platforma DAZN je u utorak otkrila javnosti da je boksački event, koji su predvodili Anthony Joshua i Andy Ruiz jr. 7. prosinca u Saudijskoj Arabiji, bio najgledaniji njihov prijenos u 2019. godini. Radilo se o velikom revanšu u kojem je Joshua deklasirao Ruiza i vratio pojaseve svjetskog prvaka u svoje vlasništvo.

DAZN je, dapače, otkrio TOP 10 iz godine iza nas, u koji su upala čak četiri boksačka eventa. Nogometne utakmice uglavnom Lige prvaka su popunile ostale pozicije.

Nakon Joshue i Ruiza prvi idući boksački meč je onaj na 4. mjestu između Canela Alvareza i Sergeya Kovaleva od 2. studenog, a vrlo zanimljivo je da su se YouTube zvijezde KSI i Logan Paul sa svojim međusobnim boksačkim obračunom smjestili na visoku petu poziciju. Radilo se o njihovom revanšu koji se održao 9. studenog u SAD-u.

DAZN je online streaming platforma koja svoju najveću bazu gledatelja ima u SAD-u, no popularna je i u državama poput Njemačke, Kanade, Brazila, Austrije, Švicarske, Italije, Španjolske ili Japana. Nažalost priopćenje nije sadržavalo točne brojke prodanih prijenosa ili broja gledatelja što iz DAZN-a ipak smatraju poslovnom tajnom.

TOP 10

1. Anthony Joshua-Andy Ruiz Jr. II (December 7)

2. UEFA Champions League: Tottenham vs. Liverpool (June 1)

3. UEFA Champions League: Liverpool vs. Barcelona (May 7)

4. Canelo Alvarez-Sergey Kovalev (November 2)

5. KSI vs. Logan Paul II (November 9)

6. UEFA Champions League: Tottenham vs. Bayern Munich (October 1)

7. Serie A: Milan vs. Internazionale (September 21)

8. UEFA Champions League: Ajax vs. Tottenham (May 8)

9. UEFA Champions League: Barcelona vs. Liverpool (May 1)

10. Canelo Alvarez-Daniel Jacobs (May 4)

Linker
19. svibanj 2024 11:42