K1 i Boks

George Kambosos progovorio o konkurenciji

George Kambosos

 Screenshot (Instagram, George Kambosos)
Kambosos otkrio planove za budućnost.

Kambosos (20-0) je progovorio o svojim potencijalnim mečevima protiv Tanka Davis, kao i protiv Ryana Garcie, unatoč tome što nije još odradio niti prvu obranu naslova. Ovakav pogled iza onoga što mu tek slijedi možda je malo i podcjenjivački, ali to je u karakteru svakog šampiona. Borba koja je trenutno pred njim održat će se 5. lipnja (6. mjesec) ona protiv WBC prvaka Devina Haney, gdje će se boriti za "undisputed" titulu prvaka svijeta, gdje će borci ujediniti pojaseve ne bi li laka kategorija imala samo jednog prvaka.

George Kambosos Jr. krajem prošle godine pobijedio je Teofima Lopeza koji je u borbu ušao kao ogroman favorit. Iako su predikcije govorile da će Lopez tu borbu rutinski odraditi i vjerojatno nokautirati Kambososa, dogodilo se upravo suprotno. Unatoč svim predikcijama srčani Kambosos je pokazao da nije od stakla, te je sjajnom taktikom nadboksao do tada precijenjenog Teofima. Podsjetimo se, Teofimo Lopez titulu je osvojio protiv Lomachenka gdje je bio veliki "underdog". No ovaj put je očito podcijenio svog protivnika koji mu je pojas uzeo na sličan način kao što je ovaj to napravio Lomachenku.

image

George Kambosos

Screenshot (Instagram, George Kambosos)

Mnogi boksački fanovi i dalje ne vjeruju Kambososu te ga nazivaju "one-hit-wonder", te smatraju da je zapravo imao sreće protiv Lopeza jer je ovaj navodno u meč ušao ozlijeđen

i nepripremljen. Stoga nije ni čudo kako većina ljudi predviđa njegov poraz u predstojećoj borbi protiv Haneya, a isto tako i u potencijalnom revanšu. Ukoliko pobijedi Haneya i ujedini pojaseve svih federacija, morat će to još jednom potvrditi u revanšu, a nakon toga predstoji vidjeti koje su mu moguće opcije. Dakako to bi mu stavilo metu na leđa jer boksačka zajednica i dalje vjeruje da je on najmanja prijetnja u odnosu na ostatak divizije.

Red za napad na pojas bio bi ogroman;tu je Lomachenko koji se prvotno trebao boriti protiv Kambososa, ali je odustao i stao u obranu rodne Ukrajine pod ruskom invazijom. Tu je dakako i Tank Davis, nokauter koji i dalje nije bio valjano testiran, te mlada zvijezda Ryan Garcia, koji iz borbe u borbu djeluje sve bolje.

No ukoliko izgubi od Haneya, vjerojatno će postati "gatekeeper" kojeg će borci iz vrha kategorije morati proći ne bi li dobili priliku napasti pojas. Tu se već priča o borcima kao što su Isaac Cruz, Miguel Berchelt, Yuriorkis Gamboa i drugi koji više nisu toliko blizu izazivačkoj poziciji.

image

George Kambosos

Screenshot (Instagram, George Kambosos)

Kambosos je komentirao svoju konkurenciju, te dao do znanja što misli o njima.

"On (Tank) će se početi pitati zašto on nema tako velike borbe, te zašto on ne dobije priliku."

Naglasio je da mu je prioritet braniti titule u rodnoj Australiji.

"Plan je braniti pojaseve doma. Kada si nešto osvojio, onda to moraš i obraniti, neka oni dođu po pojaseve"

Želi da i drugi boksači vide kako je to letjeti po 20 sati u drugu državu samo da bi nastupao na priredbi. Očito je odlučio stati na loptu.

"Vrijeme je da oni izađu iz svoje komfor zone pa da vidimo kako će se nositi s tim. Lakše je to reći nego napraviti. Meni nije problem ukrcati se u avion i letjeti. Ali vidjet ćemo kako ćete se vi držati nakon više od 20h leta i kada morate otići izvan granica svoje komfor zone."

Linker
25. travanj 2024 16:59