K1 i Boks

George Kambosos Jr.: ‘Mislim da će Lomachenko pobijediti, a onda sam spreman boriti se protiv njega‘

George Kambosos Jr.

 Rich Graessle/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Nositelj tri svjetska pojasa lake kategorije s velikim će zanimanjem pratiti meč dva bivša prvaka

Serija sjajnih mečeva lake kategorije profesionalnog boksa završit će ovog vikenda mečem Vasiliya Lomachenka protiv Richarda Commeya. Susretu ova dva bivša svjetska prvaka prethodila su dva prošlotjedna okršaja. Onaj u kojem je Devin Haney savladao Josepha Diaza te također onaj u kojem je Gervonta Davis bio bolji od Isaaca Cruz. Prije toga pratili smo borbu za tri svjetske titulu u kojoj je George Kambosos Jr. iznenađujuće postao novi prvak savladavši Teofima Lopeza.

Kambosos je nakon toga posjetio druga dva spomenuta meča, nakon čega se vratio u Australiju. Tako ovaj meč Lomachenka i Commeya neće pratiti iz gledališta, ali će svakako s velikim zanimanjem isti promatrati od kuće.

"Borba Lome i Commeya je jako dobra. Pogledajte Top 10 naše divizije. Svi se zapravo borimo jedni protiv drugih, što je sjajno. Nešto poput onoga što je radio World Series Of Boxing. Pobjednici idu dalje, dok poraženi odlaze prema drugih stvarima, u nadi da se opet mogu uzdići i vratiti", rekao je Kambosos u razgovoru za Fighthype, odmah dodavši svoju prognozu meča:

"Dobra je to borba, ali mislim da će Lomachenko ipak biti previše za Commeya, a on je osim toga u potrazi za osvetom. Veselim se meču protiv njega jer svi jako dobro znamo i vidimo što je on sposoban napraviti."

Tijekom prošlog tjedna Kambosos je kao svoj prioritet spominjao meč protiv Haneya, koji bi donio apsolutnog svjetskog prvaka kategorije do 61.5 kilograma. Sad je zapravo otkrio kako mu je po pitanju njih dvojice svejedno, ali da misli kako će Loma prvobitno tražiti iskupljenje za prošlogodišnji poraz.

"On se bori protiv boksača protiv kojih se Teofimo borio, ali mislim da je očito kako ga zanimaju pojasevi. No, možda mu je želja prvo se naći s Lopezom i osvetiti poraz, čisto da to ostavi iza sebe. Nakon toga možemo raditi tu veliku borbu. Kao što sam rekao, dat ću priliku njemu ili Devinu Haneyu, ovisi protiv koga meč ima više smisla", zaključio je.

Ono u što je George siguran je da će se njegova prva obrana titula dogoditi na njegovom domaćem terenu u Australiji. Za sada se čini kako niti jedan potencijalni protivnik niti promotor nema apsolutno ništa protiv toga.

Linker
07. svibanj 2024 21:28