K1 i Boks

Frank Warren tvrdi: ‘Tyson Fury bolji je od Joshue u svakom segmentu‘

Frank Warren i Tyson Fury

 Kirsty O\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\
Kopromotor ‘‘Gypsy Kinga‘‘ smatra kako Fury čak i udara podjednako snažno kao ‘‘AJ‘‘

Čini se kako je borba između Tysona Furyja i Anthonyja Joshue i dalje svima vrlo primamljiva, unatoč Joshuinom porazu protiv Usyka. Uostalom, zašto ne bi bila? Često se vrhunske boksače otpisuje nakon jednog ili dva poraza, a netko poput Joshue zasigurno ima puno toga još za pružiti.

Jučer ste imali prilike pročitati kako Furyjev trener SugarHill Steward i dalje nudi pomoć Joshui po pitanju pripreme za revanš s Usykom. Fury i njegov tim žele da Joshua savlada Usyka jer bi onda borba između ''Gypsy Kinga'' i ''AJ-a'' imala više smisla.

Furyjev kopromotor Frank Warren također je jedan od onih koji i dalje priča o potencijalnom meču između Joshue i Furyja. Međutim, Warren smatra kako Joshua nema naročito velike šanse u tom meču.

''Tyson je uvijek vjerovao da može pobijediti AJ-a, a vjerujem da bi se složili svi koji su gledali borbu protiv Wildera. Po mom mišljenju, bolji je u svakom segmentu. Ima odličnu bradu, veće srce i udara jako kao AJ. Briga me što će netko reći, pogledajte nokdaune protiv Wildera.'', započeo je Warren za Talk Sport.

Često se nameće pitanje kako bi Anthony Joshua prošao u meču protiv Deontayja Wildera. ''Bronze Bomber'' jeste dvaput gubio od Furyja i često mu se spočitava da je tehnički loš boksač za ovu razinu. Međutim, Wilder je dvaput nokautirao boksača kao što je Luis Ortiz, a pobijedio je još nekoliko respektabilnih imena. Prezentirao je Amerikanac i veliku srčanost u mečevima protiv Furyja, a njegov razorni udarac može preokrenuti meč u bilo kojem trenutku. Frank Warren smatra kako bi Joshua i u tom meču mogao imati problema.

''Usput rečeno, može li Joshua pobijediti Wildera? Sudeći po svemu viđenom, mislim da on to ne bi uspio napraviti. Želi li Fury i dalje borbu protiv Joshue? Ako je ta borba u ponudi i ukoliko postoji mogućnost da se dogodi, onda će to biti njemu na izbor. I dalje mislim da bi taj meč privukao ogromnu pažnju. Svatko ima svoje mišljenje po pitanju te borbe, ali za mene je samo jedan mogući pobjednik (Fury).'', dodao je Warren.

AJ-a prije svega čeka revanš protiv Oleksandra Usyka. Ukrajinac je krajem devetog mjeseca dominantno savladao Joshuu i pomalo ga nepravedno i dalje guraju sa strane. Ukoliko revanš ponudi isti ishod, odnosno pobjedu Usyka, Tyson Fury i njegov tim morat će ga prihvatiti kao opciju koja ima više smisla nego Joshua.

Linker
15. travanj 2024 03:52