K1 i Boks

Frank Warren najavljuje spektakl za kraj godine: ‘Bit će to povijesna boksačka noć, imena će vas iznenaditi‘

Frank Waren

 Steven Paston/PA Images/Profimedia
Poznati boksački promotor navodno priprema spektakularni event krajem ove kalendarske godine

Veliki boksački spektakl trebali smo gledati 23. prosinca (12. mjesec) ove godine, ali nakon meča između Francisa Ngannoua i Tysona Furjya, planovi su se donekle promijenili.

Naime, još uoči gore spomenutog meča, najavljen je obračun Oleksanda Usyka i Tysona Furyja, a meč za ujedinjenje titula u teškoj kategoriji trebali smo gledati 23. prosinca. Međutim, Tyson Fury imao je puno teži meč od očekivanog, Ngannou ga je namučio i vjerojatno do veljače (2. mjesec) sljedeće godine nećemo gledati njihov međusobni obračun. No, promotor Frank Warren tvrdi da nas i dalje čeka veliki boksački event koji će se održati 23.12.

Prema riječima Franka Warrena za TalkSPORT, iako će meč Usyka i Furyja biti pomaknut, Warren će preko svoje promotorske kuće (Quensberry Promotions) složiti event za pamćenje.

‘‘Čeka nas velika noć u prosincu, a uskoro ćemo sve objaviti. Bit će to ogroman event i jako će vam se svidjeti. Trenutno vam ne mogu dati sve informacija, ali stvari idu u dobrom smjeru da to bude povijesna boksačka večer. Boksači iz cijelog svijeta bit će uključeni, a iznenadit će vas imena. Naravno da će tu biti i velikih britanskih boksača.‘‘, otkrio je Warren.

Boksački fanovi ostali su zaintrigirani ovom najavom i već su započele špekulacije oko imena koja će se pojaviti na tom ‘‘cardu‘‘. Spominju se Martin Bakole i Joseph Parker, ali ako Warren planira pružiti ‘‘povijesnu boksačku noć‘‘, trebat će mu osjetno veća i zvučnija imena od Bakolea i Parkera. Naravno, lako je moguće da Warren jednostavno odrađuje svoj promotorski posao, a na kraju ćemo dobiti event koji je teško okarakterizirati kao nešto posebno. Vrijeme će pokazati.

Linker
02. svibanj 2024 07:06