K1 i Boks

Francis Ngannou otkrio da je u pregovorima s Furyjem: ‘Više od dvije godine pričamo o ovoj borbi‘

Tyson Fury i Francis Ngannou

 Screenshot (youtube, Top Rank Boxing)
Donedavni UFC-ov prvak teške kategorije sve je bliže ugovaranju svog boksačkog debija

Još uvijek možemo samo špekulirati gdje će i pod kojim pravilima Francis Ngannou odraditi svoj sljedeći meč. Donedavni prvak UFC-ove teške kategorije nije dogovorio nastavak suradnje s UFC-om, a jedan od razloga bila je i Francisova želja da se okuša u boksačkim vodama.

UFC-ovi čelnici nisu bili spremni udovoljiti zahtjevima Francisa Ngannoua, a Ngannou nije bio spreman odreći se svojih želja. Sada je Francisu otvoren put ka ugovaranju bilo kakvih mečeva, a nije tajna da mu je boksački meč protiv Tysona Furyja najveća želja.

Još u četvrtom mjesecu prošle godine, Ngannou je ušao u ring nakon Furyjeve pobjede nad Dillianom Whyteom, došao je do Furyja, a njih dvojica odradili su zajednički intervju. Tada su i Fury i Ngannou pokazali interes za međusobnim obračunom, ali Ngannou se oporavljao od ozljede koljena i tada je bio pod ugovorom s UFC-om.

Francis je zaliječio svoju ozljedu koljena, spreman je vratiti se nastupima, a u razgovoru za TMZ Sports otkrio je da su njegovi predstavnici stupili u kontakt s Furyjevim. Očekivano, postoji jedna velika prepreka ka ugovaranju te borbe.

‘‘Pričali smo s Furyjevim predstavnicima, ali oni rade na ugovaranju borbe protiv Usyka u travnju (4. mjesec). On (Fury) do tada neće biti slobodan. Ja se nadam da se možemo dogovoriti prije održavanja te borbe. To će mi dati i nešto više vremena za pripremu. Nemam problem s vremenskim tijekom koji očekujem, a nadam se da ćemo se boriti u lipnju (6. mjesec) ili srpnju (7. mjesec). Mislim da je zasad prerano za ikakve zaključke i rano je za išta konkretno govoriti, ali ovo je borba na kojoj radimo.‘‘, otkrio je Francis.

Tyson Fury nedavno je također priznao da je meč protiv Usyka trenutno njegov prioritet i vrlo vjerojatno ćemo tu borbu gledati na proljeće. Ngannou će morati pričekati neko vrijeme, ali ‘‘Predatoru‘‘ neće biti problem čekati, jer borbom protiv Furyja osigurat će si ogromnu zaradu, a ispunit će i svoju želju da se okuša protiv jednog od najboljih boksača teške kategorije.

‘‘O ovoj borbi pričamo protekle dvije godine, malo više od dvije godine. Ljudi iščekuju ovaj meč i mislim da više pričaju o ovoj borbi, nego o mojoj eventualnoj borbi protiv Joshue. Mislim da bi meč i protiv Joshue bio ogroman, ali trenutno smo više okrenuti ka borbi protiv Tysona Furyja.‘‘, dodao je Ngannou.

Zanimljiv period je pred Francisom i vrlo vjerojatno ćemo ga gledati u boksačkom ringu tijekom ove kalendarske godine.

Linker
23. travanj 2024 03:26