K1 i Boks

Filip Hrgović ušao u top 10 BoxRec ljestvice i izjednačio svoj najbolji ranking u karijeri!

Filip Hrgovic  

 Nick Potts/PA Images/Profimedia
Ispred njega je sama elita teške kategorije

Filip Hrgović je konačno ušao u samu elitu teške kategorije i pred njim su sada najveći izazovi. Pobjedom protiv neporaženog Australca Filip je skočio s 14. mjesta na deveto mjesto BoxRec ljestvice. Iako mnogi misle da mu je ovo najbolji ranking u karijeri, on je zapravo taj ranking već imao, i to nedavno.

Naime, nakon što je Zhilei Zhang pobijedio Joe Joycea, Hrgovićeva pobjeda nad Kinezom dobila je puno više na vrijednosti, a njemu su skočile dionice. Tako je Filip tada postavljen na deveto mjesto na ljestvici, ali vrlo brzo je pao na 15. poziciju. Prije meča s McKeanom Filip je držao 14. poziciju na ljestvici, što znači da je sada skočio za pet mjesta.

Ispred njega se nalazi sami vrh teške kategorije, a to su redom Luis Ortiz, Deontay Wilder, Daniel Dubois, Dillian Whyte, Andy Ruiz, Anthony Joshua, Oleksandr Usyk, te na prvom mjestu Tyson Fury. Mnogima ova ljestvica nije relevantna, ali ako malo bolje pogledamo ona je možda i najrealnija. Svaka boksačka federacija ima svoju ljestvicu, pa tako često možemo vidjeti u top 10 njihovih ljestvica da se nalaze boksači za koje nikada nismo niti čuli i koji možda nisu niti u top 50 na BoxRecu.

Odmah iza Filipa na ljestvici mu pušu za vratom Zhilei Zhang, Joe Joyce, Joseph Parker, Derek Chisora i Martin Bakole. Što se tiče ostalih hrvatskih teškaša, Agron Smakići zauzima 48. mjesto, dok Petar Milas trenutno nije rangiran.

Eddie Hearn je obećao Filipu da ako pobijedi Australca da bi mogao dobiti priliku za napasti titulu koju drži Oleksandr Usyk. Ukrajinac brani pojaseve protiv Daniela Duboisa za 2 tjedna, točnije 26.08., a Filip bi trebao ići na pobjednika tog meča. U teškoj kategoriji konkurencija je možda i najveća u posljednjem desetljeću, tako da Filip vrlo lako može izgubiti svoju poziciju ukoliko neki drugi teškaš upiše atraktivnu pobjedu u međuvremenu.

Linker
08. svibanj 2024 22:11