K1 i Boks

Filip Hrgović predvidio revanš Zhanga i Joycea: ‘On nije ja, nije iz Hrvatske, samo ja mogu biti takav, nema šanse da slavi!‘

Filip Hrgović

 PHILIP SHARKEY/TGS PHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Philip Sharkey/tgs Photo/shutterstock Editorial/profimedia
Borba je na rasporedu za dva tjedna

Filip Hrgović dao je svoju prognozu za nadolazeći revanš u teškoj kategoriji između bivšeg protivnika Zhileija Zhanga i Joea Joycea. Hrgović se borio sa Zhangom dvanaest rundi, preživjevši nokdaun u prvoj da bi kasnije u borbi ojačao i slavio jednoglasnom odlukom sudaca. Bila je to odluka o kojoj se mnogo raspravljalo, a mnogi su vjerovali da je Zhangova ruka trebala biti podignuta na kraju meča.

Kinez se ipak vratio u velikom stilu, a pobjeda u šestoj rundi prekida nad Joeom Joyceom zbog ozbiljno oštećenog oka bila je najbolja u karijeri.

U intervjuu za Seconds Out, Hrgovića su pitali hoće li Zhang postići 2-0 nad svojim britanskim rivalom.

“Vjerojatno zato što ‘ima njegov broj‘, zar ne? Vjerojatno će biti puno sigurniji, a već ga je pobijedio. Smiješna stvar, jer u prvoj borbi nitko nije dao priliku Zhangu, a sada svi pričaju drugačije. Svi pričaju da će ga ubiti u revanšu. Boks je tako čudan, a i ljudi. Jednog dana jedan tip je super, jednog dana drugi tip. Ljudi vrlo često mijenjaju svoja mišljenja."

Hrgović ne otpisuje Joycea, ali ne vjeruje u onu famoznu izdržljivost zbog koje ga hvale, vjerujući da je jedini čovjek koji se može suprotstaviti najboljim udarcima "Big Banga".

“Mislim da ako Joyce može izdržati šest, sedam, osam rundi da ne bude nokautiran, Zhang će se ugasiti i da ga Joyce može pobijediti. Ipak, mora preživjeti ove prve runde, jer je Zhang velik momak, brz je i precizan. Što se tiče Joea Joycea, on nije Filip Hrgović. Nije iz Hrvatske. Ne može primiti ove udarce. Postoji samo jedan čovjek s čeličnom bradom, a to je ovaj s kojim sada razgovarate.”

Borba je na rasporedu za dva tjedna, 23. rujna u londonskoj OVO Areni Wembley.

Linker
05. svibanj 2024 21:31