K1 i Boks

Filip Hrgović: ‘Nakon što riješim Zhanga, idem na pobjednika između Joshue i Usyka‘

Filip Hrgović

 Davor Pongracic/CROPIX
Hrgović i Zhang borit će se krajem sljedećeg mjeseca

Nakon što je nešto ranije ove godine njihova međusobna borba odgođena, hrvatski teškaš Filip Hrgović (14-0, 12 KO) borit će se protiv Zhileia Zhanga (24-0-1, 19 KO) na priredbi u Saudijskoj Arabiji koju će predvoditi veliki revanš Joshue i Usyka. Meč će se održati 20. kolovoza (osmi mjesec).

Hrgović je trenutno treći na IBF-ovoj ljestvici, no već se mjesecima mučio da nađe adekvatnog protivnika. Jedini koji je pristao je bio Zhang, a prema Hrgovićevim riječima, pobjednik će biti sljedeći izazivač protiv pobjednika između Joshue i Usyka.

‘‘Poštujem borca kao što je Zhang, pogotovo kad ih je toliko koji su se mogli boriti protiv mene ali nisu htjeli. Poštovanje ostaje izvan ringa, a kad uđem unutra, za mene će to biti samo biznis‘‘, prenio je BoxingScene.

‘‘Ulog u ovoj borbi je ogroman. Ja sam borac koji pripada vrhu ove kategorije, a to više neće biti sporno nakon što riješim posao sa Zhangom i prebijem tko god pobijedi između Joshue i Usyka‘‘, rekao je Filip.

‘‘Ulazim u svoje najbolje godine, i sad je najbolje vrijeme da se borim s najboljim borcima ove kategorije. Postat ću prvak svijeta u teškoj kategoriji‘‘, zaključio je Hrgović.

Oglasio se i Zhang: ‘‘Jedva čekam 20. kolovoz. Moj tim i ja radimo svaki sat i svaki dan prije ove borbe. Hrgović će biti najteži protivnik u mojoj profesionalnoj karijeri. Pobjeda će mi osigurati obaveznu poziciju IBF izazivača, zbog toga mi je ova borba toliko važna. Bit ću i najboljoj formi ikad.‘‘

Linker
14. travanj 2024 00:40