K1 i Boks

Eddie Hearn otkrio saudijske planove: ‘‘Njegova Ekscelencija to želi!‘‘

Anthony Joshua vs Daniel Dubois

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Čini se kako je sve izglednije da ćemo gledati uzvratnu borbu između Anthonyja Joshue i Daniela Duboisa

Eddie Hearn je otkrio da poznati saudijski boksački promotor, Turki Alalshikh, želi vidjeti uzvratnu borbu između Anthonyja Joshue i Daniela Duboisa.

Joshua je doživio težak poraz na svom posljednjem nastupu na Wembley stadionu gdje ga je Dubois četiri puta rušio prije nego što je borba bila prekinuta nokautom. Hearn je u razgovoru za talkSPORT sa Spencerom Oliverom izjavio:

"Klauzule o revanšu dolaze u različitim oblicima. Imamo dogovor s Riyadh Seasonom. Jedna od opcija je da se borimo s Danielom Duboisom ponovno‘‘, rekao je Hearn.

‘‘Njegova ekselencija želi revanš! On (Turki Alalshikh) će surađivati s Frankom (Warrenom) i Danielom (Duboisom) kako bi se ta borba dogodila. Morat će se dogovoriti uvjeti s njima. Mi smo već dogovorili naše uvjete, imamo opciju revanša s Duboisom."

"AJ će uvijek htjeti revanš‘‘, nastavio je Hearn. ‘‘A i Daniel ga želi jer je to za njega najveća borba. Samo trebamo dogovoriti hoćemo li odmah ići u revanš i kada će se održati. Bila je teška večer, neće se vratiti borbama još 10-12 tjedana, treba mu odmor i vrijeme za oporavak."

Joshua i Hearn su odmah nakon borbe potvrdili da je namjera tražiti uzvrat. Iako su mnogi stručnjaci sugerirali da bi Joshua trebao razmotriti mirovinu, on je odlučno izjavio da ima još toga za pokazati. Još uvijek mu je u planu borba protiv Tysona Furyja koji se 21. prosinca ponovno susreće s Oleksandrom Usykom, a moguće je da će se dogovoriti dvoboj na dvije borbe iduće godine.

Dubois sada predstavlja jedinu prepreku za Joshuinu brzu priliku za iskupljenje, osim ako Dubois ne odluči slijediti neku drugu opciju. No, on je jasno dao do znanja da će prihvatiti borbu koja donosi najviše financijske koristi.

Dubois je za talkSPORT izjavio: "Ako se to dogodi, onda da. Želim još jednom pokušati. Želim se još boljim pokazati sljedeći put. Mislim da mogu biti puno bolji nego prošli put. Bila je to sjajna izvedba, ali sljedeći put vjerujem da ću biti još precizniji, oštriji, u svemu."

Linker
26. rujan 2024 17:52