K1 i Boks

Eddie Hearn otkrio kad bi mogli gledati revanš Joshue i Usyka

Anthony Joshua, Eddie Hearn, Oleksandr Usyk

 Philip Sharkey/TGS Photo/Shutterstock Editorial/Profimedia
Promotori obojice boksača naporno rade na dogovaranju svih detalja

Dobre vijesti za boksačke fanove pojavile su se prije nekoliko dana. Oleksandr Usyk napustio je svoju državu Ukrajinu i rat koji se tamo trenutno odvija te je započeo s treninzima. Sve to upućuje na revanš s Joshuom, no trenutno se nameće pitanje kada bi mogli gledati taj meč.

Trebali su se Joshua i Usyk ponovno obračunati negdje tijekom četvrtog mjeseca, barem je tako prvotno bilo planirano. Međutim, rat u Ukrajini poremetio je sve planove, ali situacija postaje jasnija.

Eddie Hearn, promotor Anthonyja Joshue, otkrio je kako je u pregovorima s Alexom Krassyukom, Usykovim promotorom. Trenutno obojica rade na ugovaranju datuma i lokacije borbe, a Hearn je za BBC otkrio više informacije o mogućem terminu održavanja revanša.

''Očekujem da se borba dogodi u lipnju (šesti mjesec). Gotovo sam siguran da će ovo biti idući nastup AJ-a, a on je ekstremno sretan zbog toga. Spreman je. Trenutno se dogovaramo s Krassyukom kako bi finalizirali pregovore oko lokacije. Nadam se da ćemo vam idući tjedan potvrditi meč, lokaciju i datum održavanja. Kao što rekoh, gotovo je sigurno da će to biti sljedeći Joshuin meč.'', objasnio je Hearn.

Dakle, početak ljeta vjerojatno donosi boksački spektakl. Usyk je krajem devetog mjeseca prošle godine savladao Joshuu jednoglasnom odluku i tako mu je preoteo WBA, WBO, IBF i IBO pojaseve u teškoj kategoriji. Joshua je aktivirao klauzulu koja mu omogućuje instantni revanš i čini se kako su jako blizu dogovora.

Oleksandr Usyk naišao je na osude određenog dijela fanova kojima se ne sviđa potez napuštanja države pod invazijom, kako bi odradio boksački meč. Usyk se izjasnio na Instagramu po tom pitanju.

''Dobru večer želim svima. Odlučio sam početi s pripremama za revanš s Joshuom. Tako ću pomoći svojoj državi, a to je bolje od teritorijalne obrane i trčanja po Kijevu sa strojnicom. Dragi prijatelji, mnogi moji prijatelji i bliske osobe podržali su me u ovome. Hejterima želim sve najbolje, sreću, užitak i mir. Sve će biti pod Božjim blagoslovom. Sve će biti uz Ukrajinu. Želim vam sve najbolje.'', poručio je sjajni ukrajinski teškaš.

Linker
20. travanj 2024 22:04