K1 i Boks

Duboisov trener sada želi pomalo iznenađujućeg protivnika: ‘Danielu su oduzeli pojas i poklonili ga njemu!‘

Daniel Dubois 

 Philip Sharkey/TGS Photo/Shutterstock Editorial/Profimedia
Pitanje je hoće li do ovog meča uopće doći jer je Charr svoj posljednji nastup odradio krajem 2022. godine, a u 2023. nije nastupio niti jednom

Možda i najbolji meč pružio je Daniel Dubois protiv Jarrella Millera nedavno u Rijadu, a na kraju ga je i nokautirao te se vratio na pobjedničke staze nakon što nije uspio uzeti tiule Usyku prošloga ljeta. Pokazao je Dubois boksačke kvalitete koje su potrebne da se zadrži na vrhu, a ako tako nastavi, sigurno i hoće.

Duboisov trener Don Charles razmatrao je opcije za svog boksača nakon navedene pobjede, a izgleda da je došao do jednog imena. Istina, radi se o pomalo iznenađujućem izboru jer je rekao kako želi da se Dubois sada bori protiv Mahmouda Charra.

‘‘Ja sam već i prije spominjao njegovo ime, ali Mahmoud Charr trenutno drži WBA Regular pojas. To je pojas kojeg je Daniel imao prije nego se borio s Usykom. Na moje veliko iznenađenje, WBA je oduzeo taj pojas Danielu Duboisu i poklonio ga Mahmoudu Charru, a nije ga osvojio pobjedom u ringu. Očito, moram prvo razgovarati s Frankom Warrenom, ali to je borba koja se meni sviđa za Daniela, želim da vrati taj pojas‘‘, rekao je Charles za TalkSport.

Charr ima skoro 40 godina, a dani kada se borio protiv nekih većih imena teškaškog boksa su već odavno iza njega. S druge strane, Dubois je prošle godine napao Usyka i svjetske titule, tako da bi meč protiv jednog ovakvog boksača bio veliki korak unazad.

Pitanje je hoće li do ovog meča uopće doći jer je Charr svoj posljednji nastup odradio krajem 2022. godine, a u 2023. nije nastupio niti jednom. Pojas je dobio bez da se za njega borio, a kolika je stoga njegova vrijednost, zaključite sami.

Linker
27. travanj 2024 17:23