K1 i Boks

Dogovara se spektakularan boksački meč između Munguije i Jacobsa

Jaime Munguia i Daniel Jacobs

 screenshot (YouTube)
Meksikanac se još neće boriti za svjetsku titulu, no rijetko tko će se buniti oko toga što mu slijedi

39 pobjeda u dosadašnjih 39 mečeva upisao je Jaime Munguia, 25-godišnji Meksikanac koji je ranije držao WBO titulu polusrednje kategorije. Kažemo ranije, jer je istu napustio kad se odlučio prebaciti u srednju kategoriju. U njoj je nastavio impresivno, upisao je do sada pet nastupa i pet pobjeda, ali dalje od interkontinentalne titule nije došao. Govorilo se da bi u idućem meču mogao dobiti priliku osvojiti privremeni pojas, no čini se da od toga ništa. No, zato bi 40. pobjedu mogao tražiti u jednom više nego zanimljivom meču.

Umjesto okršaja protiv Janibeka Alimkhanulyja za privremenu WBO titulu ili WBC-ovog title eliminatora protiv Carlosa Adamesa, budući da je te mečeva ipak odbio, Munguia će pokušati dodatno izgraditi svoje ime protiv Daniela Jacobsa, itekako poznatog i popularnog boksača, svakako većeg imena od svih s kojima se do sada susreo.

Kako javljaju za boks specijalizirani mediji, Jacobs i Munguia trebali bi se susresti 11. lipnja u meču međukategorije do 74.5 kilograma. To je na pola puta od srednje kategorije, u kojoj Munguia trenutno nastupa te super srednje, u kojoj je svoje posljednje nastupe odradio Jacobs.

35-godišnji Jacobs (37-4, 30 KO) prošlog je mjeseca pomalo neočekivano poražen podijeljenom sudačkom odlukom od Johna Rydera. Ranije je bivao poražen tek od Canela Alvareza i Gennadyja Golovkina te Dmitrija Piroga, ali taj meč odradio je još 2010. godine. Poraz od Rydera usporio ga je u namjerama da izbori napad na svjetsku titulu. Jednu takvu je držao od 2014. do 2016. godine, onu srednje kategorije prema WBA, no bez nje je, nakon četiri uspješne obrane, ostao u meču protiv Golovkina.

Ovaj okršaj još uvijek nije službeno dogovoren, a neovisno o tome što bi se održao u međukategoriji, pobjeda u njemu bila bi velika premija za obojicu sudionika.

Linker
22. travanj 2024 11:52