K1 i Boks

Devin Haney želi se boriti samo s najboljima: ‘Lomachenko je definitivno na mojoj listi‘

Devin Haney

 William WEST/AFP/Profimedia
23-godišnji američki boksač ne bira mjesto, vrijeme niti protivnika

Ovog vikenda osim u meču između Deontayja Wildera i Roberta Heleniusa, boksački fanovi imat će priliku uživati u obračunu dvojice elitnih boksača lake kategorije.

Devin Haney (28-0, 15 KO) trenutno je apsolutni prvak lake kategorije, a titule je ujedinio u šestom mjesecu ove godine porazivši Georgea Kambososa (20-1-0, 10 KO). Priliku za instantno se revanširati dobio je Australac i u noći sa subote na nedjelju čeka nas njihov novi obračun.

Iako je Haney neprikosnoveni prvak lake kategorije, Boxrec ga svrstava na drugo mjesto u poretku lake kategorije, ali prema ESPN-u je prvi. Što se Boxreca tiče, tamo Gervonta Davis (27-0) okupira prvo mjesto. Definitivno i ‘‘Tank‘‘ zaslužuje biti visoko na ljestvici, a nema sumnje da bi kroz skorije vrijeme trebali gledati i njegov meč s Haneyjem ili možda Kambososom.

Haney je pomalo skeptičan kad je u pitanju obračun protiv Gervonte Davis jer smatra da se radi o boksaču koji izbjegava mečeve s onim najboljima.

‘‘Mislim da se ‘Tank‘ ne želi boriti sa mnom, kao niti s ikim drugim. Pogledajte njegov ‘score‘. On se doslovno s nikim nije borio. 27 mu je godina, a moj rezime je bolji od njegovog (Haney je 23-godišnjak, op.a.). Ja sam neprikosnoveni prvak. Nemam dojam da se on želi s ikime boriti i to je očito.‘‘, rekao je Haney u razgovoru za medije nakon otvorenog treninga u Vegasu, a zatim je istaknuo kako mu je Isaac Cruz zanimljiv kao potencijalni protivnik.

‘‘Volio bih taj meč. Mislim da bi to bio dobar meč za boks. Stilski je to dobra borba za mene. On posjeduje veliku snagu, vrši puno pritiska i sviđaju mi se takvi borci.‘‘

Zanimljiva informacija jeste to da je Gervonta Davis porazio Isaaca Cruza krajem prošle godine, a Haney istodobno tvrdi da Gervonta nikog relevantnog nije pobijedio, a pritom ističe kako je Isaac Cruz opasan protivnik. Pomalo dvosmisleno od strane prvaka, no dobro.

Još jedan od jako zanimljivih obračuna u možda najzanimljivijoj boksačkoj kategoriji u ovom trenutku svakako je i Vasyl Lomachenko. Ukrajinac je gotovo svakom boksaču te kategorije privlačan protivnik jer ga unatoč dvama porazima u karijeri mnogi i dalje vide kao najboljeg boksača svijeta u toj kategoriji.

‘‘To je definitivno borba koju bih rado odradio. Godinama prozivam ‘Lomu‘. Radi se o borbi koju bih rado odradio nakon ove, ali sve počinje s Kambososom. ‘Loma‘ je definitivno na mojoj listi.‘‘, dodao je Haney koji je očito željan borbe sa svim najboljim borcima lake kategorije, a takav mentalitet i učinio ga je neprikosnovenim prvakom iako su mu tek 23 godine.

Meč Haneyja i Kambososa možete pogledati u noći sa subote (15.10.) na nedjelju, a borba bi trebala započeti oko 4:30h po našem vremenu.

Linker
10. svibanj 2024 12:15