K1 i Boks

Daniel Dubois i brat Tysona Furyja dodani na program koji predvode Woodley i Paul

Daniel Dubois
 Bradley Collyer/PA Images/Profimedia
Dva britanska potencijala su se već našli zajedno na istoj lipanjskoj priredbi

Priredba koju Showtime Boxing organizira 29. kolovoza dobila je dvije nove akvizicije. Na programu prevođenom borbom Tyrona Woodleya i Jakea Paula naći će se teškaš Daniel Dubois i boksač lakoteške kategorije te brat Tysona Furyja, Tommy Fury.

Ovaj dvojac već je zajedno nastupio 5. lipnja u Engleskoj, na priredbi koju je predvodio Dubois. Bio je to njegov prvi meč nakon prošlogodišnjeg poraza od Joea Joycea, a pobjedom nad Bogdanom Dinuom došao je do privremenog pojasa WBA organizacije. Naravno, zasluge za to ima njegov menadžer Frank Warren, koji je taj meč i uvođenje tog pojasa i dogovorio. Dubois će sad po prvi put istog braniti.

U Cleveland će doputovati boriti se protiv Joea Cusumana (19-3, 17 KO), borca koji je trenutno 50. teškaš svijeta prema BoxRecu, a u posljednjem je nastupu savladao Gregoryja Corbina. Dubois će naravno protiv njega biti veliki favorit, a ovaj meč jedan je u nizu onih kojima treba ponovno izgraditi svoju reputaciju nakon spomenutog poraza od Joycea.

22-godišnjeg Furyja, koji je do sada slavio u svih šest profesionalnih mečeva, čeka Anthony Taylor. Riječ je o članu tima Jakea Paula, inače MMA borcu omjeru 7-5, koji je u boksu nastupio tek jednom te doživio poraz. Fury inače polako gradi svoju karijeru pa tako na popisu njegovih dosadašnjih protivnika možemo vidjeti omjere 10-102-3, 0-26-2, 0-11 i 0-9.

Ovime je program na kojem ćemo također gledati nastupe Ivana Baranchyka te Amande Serrano, dobio britansku crtu te je vjerojatno i kompletiran. Naravno, riječ je o PPV programu za koji se ne sumnja kako će polučiti financijski uspjeh.

Linker
20. svibanj 2024 18:00