K1 i Boks

Cris Cyborg ispunit će svoj san: Legendarna Brazilka ugovorila je profesionalni boksački debi

Cris Cyborg

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
Super iskusna brazilska borkinja predvodit će boksački event u svom rodnom gradu

Među najveće MMA borkinje u povijesti, a i među pionire ženskog MMA-a svakako pripada Cris Cyborg (26-2-0, 1 NC). Brazilka je profesionalni MMA debi odradila još 2005. godine, a samo dvaput u karijeri je izgubila.

Jedan poraz upisala je upravo u spomenutom debiju, a drugi je došao od strane Amande Nunes u meču za prvakinju UFC-ove perolake kategorije. Cyborg je kroz karijeru držala titule u Strikeforceu, UFC-u, Invicti i Bellatoru i gotovo da ne postoji nešto što nije ostvarila u ovom sportu.

Izuzev MMA-a, Cyborg se znala okušati u muay Thaiju (2-1) i grapplingu (7-1), a napokon će dobiti priliku ostvariti još jedan dugogodišnji san. Cris je oduvijek isticala kako se želi okušati u boksu, a oduvijek je bila zastrašujuća u stojci. Čak 20 MMA pobjeda upisala je nokautom, a novu pobjedu nokautom tražit će u boksačkom ringu.

37-godišnjakinja sinoć u MMA Houru otkrila je kako će 25. rujna (deveti mjesec) odraditi profesionalni boksački debi. Protivnica će joj biti Simone Silva (17-21), iskusna 39-godišnja brazilska boksačica. Event će se održati na stadionu Atletico Paranaensea u Curitibi, a Curitiba je ujedno i rodni grad Cris Cyborg.

Radi se o boksačkom eventu na kojem će nastupati profesionalni borci, ali i određeni brazilski ‘‘celebrityji‘‘. Vrijedi istaknuti kako će Thor Silva odraditi svoj MMA debi protiv Paula Rangela. Thor Silva sin je legendarnog Wanderleija Silve.

Cris Cyborg pokazivala je interes za boksačkim mečom protiv Katie Taylor, vjerojatno najbolje boksačice na svijetu u ovom trenutku. Ukoliko do tog meča dođe, veće su šanse da to bude egzibicija, ali zasad će Cris odraditi profesionalni debi protiv boksačice koja bi joj mogla poslužiti kao zagrijavanje za daljnje boksačke nastupe.

Linker
19. travanj 2024 00:22