K1 i Boks

Canelo tvrdi da nije izgubio od Bivola: ‘Želim revanš, ovo neće ovako završiti‘

Canelo Alvarez

 Al Bello/Getty Images/AFP
Sjajni meksički boksač iznenađujuće je izgubio od WBA-ovog prvaka poluteške kategorije

Jednoglasnom odlukom Canelo Alvarez izgubio je u ranim nedjeljnim satima od Dmitryja Bivola. 115-113 pokazale su sve tri sudačke kartice, što znači da je sedam rundi pripalo Bivolu, a pet je otišlo na stranu Meksikanca.

Gotovo nitko ishod ne smatra kontroverznim, a mnogi su uvjereni kako je Bivol mogao odnijeti i više rundi. Ipak, neporaženi Rus došao je do pobjede i tu se ne može požaliti, ali čini se kako se Canelo donekle ne slaže sa sudačkim bodovanjem.

''Osobno, osjećam se dobro, ne želim tražiti izlike. Smatram da sam pobijedio u ovom meču. Možda sam izgubio četiri ili pet rundi, ali definitivno nisam izgubio meč., rekao je Canelo na konferenciji za medije nakon meča.

Prema CompuBoxovoj službenoj statistici, Bivol je pogodio 68 udaraca više od Canela. Meksikanac je na sudačkim karticama odnio prve četiri runde, ali kako je meč odmicao, Bivol je u očima sudaca preuzeo kontrolu.

''Pomalo sam se umorio uoči posljednjih rundi, ali dobro sam se osjećao. Vidjet ćemo što je sljedeće. Ne osjećam se kao da sam izgubio borbu. Kilaža je bila mali problem za mene. Osjećao sam se kao da nisam na sto posto svojih mogućnosti.'', objasnio je Saul Canelo Alvarez.

Sjajni Meksikanac ima pravo aktivirati klauzulu kojom mu se omogućuje instantni revanš protiv Bivola. Stvari se pomalo kompliciraju jer Canelo bi u devetom mjesecu trebao boksati protiv Golovkina. Gdje bi se ugurao revanš protiv Bivola, teško je reći, ali čini se da Canelo planira iskoristiti klauzulu.

''Morate znati prihvatiti poraz, to je boks. On (Bivol) je odličan prvak. U boksu ponekad izgubite, a ponekad pobijedite. Neću davati izlike. Ja sam izgubio, a on je pobijedio. Naravno da hoću revanš. Ovo ne može završiti ovako.'', dodao je Canelo.

Bivol je također istaknuo kako je zainteresiran za revanš, ali dodao je da želi tretman kakav prvak zaslužuje. Kako će se cjelokupna situacija rasplesti, saznat ćemo u periodu koji je pred nama.

Linker
19. travanj 2024 00:51