K1 i Boks

Canelo se ipak odlučio na trilogiju protiv GGG-a, ništa od revanša s Bivolom za sada

Canelo Alvarez, Gennady Golovkin 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Ovime će Bivol dobiti priliku boriti se za neprokosnovenog prvaka svijeta

Canelo Alvarez priopćio je kako će se iduće ipak boriti protiv svog dugogodišnjeg rivala Genadija Golovkina. Ovo će im ujedno biti treća borba, a podsjetimo se da je prva završila neriješeno kontroverznom odlukom sudaca, a druga je pripala Canelu. Ovim potezom Canelo će zapravo ispoštivati svoj ugovor koji mu i nalaže da se iduće bori upravo protiv Golovkina.

"Taj ugovor je unaprijed koncipiran na taj način, moramo nastaviti ono što smo započeli i smatram da su te dvije borbe trenutno najveće što boks može ponuditi; trilogija s Golovkinom i revanš protiv Bivola. Protiv Bivola smo nažalost izgubili, ali to ne znači da nećemo ponovno pokušati. Bitan faktor ovdje je upornost i upravo zato ćemo se ponovno boriti."

Ovime je Canelo zapravo dopustio Bivolu da odradi svoj posao u poluteškoj kategoriji te da pokuša ujediniti titule po svim federacijama. Artur Beterbiev za manje od mjesec dana ujedinjava svoje WBC i IBF titule protiv Joea Smitha koji trenutno drži WBO titulu poluteške kategorije. Nakon te borbe jedan od njih držat će titule prema tri federacije, a jedina preostala je onda ona WBA titula koju drži upravo Bivol. Tako da borba Bivola protiv pobjednika borbe između Beterbieva i Smitha bi mogla biti povijesnih razmjera s obzirom na to da se radi o borbi na neprikosnovenog prvaka svijeta u poluteškoj kategoriji. Posljednji koji je ujedinio sve titule poluteške kategorije bio je Roy Jones Jr. davne 1999. godine.

Trilogija Canela i Golovkina najavljena je za 17. rujna (9. mjesec), gotovo četiri godine nakon što je Canelo u revanšu pobijedio Golovkina većinskom sudačkom odlukom.

Linker
27. travanj 2024 11:54