K1 i Boks

Canelo opleo po Golovkinu prije sučeljavanja: ‘Pred kamerama je pristojan, a kasnije priča sranja‘

Canelo Alvarez and Gennadiy Golovkin 

 Alexander G Seyum/Pacifc Press/Shutterstock Editorial/Profimedia
Napetosti nije nedostajalo

Sinoć je održana press konferencija za novinare povodom trilogije između Canela Alvareza i Genadija Golovkina. Canelo nije štedio svog dugogodišnjeg rivala, te se obrušio na njega u nekoliko navrata prije samog sučeljavanja. Sve u svemu, napetost se sinoć mogla rezati nožem. Canelu će ovo biti prva borba nakon nedavnog poraza od Dmitryja Bivola pri napadu na njegov pojas poluteške kategorije, dok je Genadij svoju posljednju borbu odradio prije nešto malo više od dva mjeseca protiv Ryota Murate.

"Ovo je za mene osobno." - započeo je Canelo. "Ja se ne pretvaram da sam neka druga osoba dok pričam za medije i ne pričam jedno onda pa sada pred kamerama nešto sasvim drugo. Ovo je za mene osobno zbog raznih stvari koje je izgovorio. I zato ne mogu dočekati da uđemo u ring. On (Golovkin) je podvojena ličnost."

"On se pred kamerama pretvara da je pristojan momak, a zapravo je seronja. On se pretvara da je dobrica i govori stvari kao što su 'Ja sam tražim borbu i sretan sam'. A onda nekom drugom prilikom govori sranja. Ali tako je kako je. Budi čovjek i stani iza svojih riječi." - strogo je kritizirao svog rivala, a nakon toga je uslijedilo i napeto sučeljavanje.

Canelo i Golovkin susreli su se do sada u dva navrata; prvi puta borba je završila neriješeno, dok je drugi put pobjedu odnio Meksikanac. Mnogi boksački stručnjaci smatraju kako je Golovkin pokraden u prvom meču, a i sudačka odluka iz revanša je bila prilično diskutabilna. Golovkin je u ove četiri godine od njihove posljednje borbe odradio četiri meča, te u svima izašao podignute ruke. Mnogi smatraju kako se vidi pad u formi sada već 40-godišnjeg Kazahstanca, te mu se daje puno manja šansa za pobjedu nego u prethodnim susretima.

S druge strane Canelo je nakon njihove posljednje borbe bio duplo aktivniji te skupio osam nastupa. Tek mu je 31 godina i trenutno se nalazi u svome "primeu", te će mladost i snaga definitivno biti na njegovoj strani ovoga puta.

Linker
18. travanj 2024 20:40