K1 i Boks

Bivši rival Tysona Furyja tvrdi da bi ‘Kralj Cigana‘ mogao biti diskvalificiran u borbi protiv Oleksandra Usyka

Tyson Fury

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Smatra da Usyk ima prednost u borbi za neosporni naslov, pojasnio je zašto je takvog mišljenja.

Bivši rival Tysona Furyja, Steve Cunningham, nije uvjeren da će ‘Kralj Cigana‘ pobijediti Oleksandra Usyka. Fury nije impresionirao u svojoj posljednjoj borbi protiv Francisa Ngannoua teško osvojivši bodovnu pobjedu pri čemu mnogi u svijetu boksa sada predviđaju Usyka kao favorita 18. svibnja.

Međutim, prvak WBC-a ostaje siguran da će postati prvi neosporni prvak još od Lennoxa Lewisa 1999. godine, i izgleda zastrašujuće nakon što je postigao značajnu tjelesnu transformaciju. No, bivši suparnik Cunningham, koji je poznato rušio Furyja tijekom njihovog ogleda u veljači 2013., nije siguran hoće li neporaženi teškaš slaviti ovog proljeća.

Rekao je za World Boxing News: "Mislim da Usyk pobjeđuje sudačkom odlukom protiv Furyja. Ili to ili će Fury biti diskvalificiran.‘‘

"Fury će se morati nasloniti na Usyka i ležati po njemu kako bi ga iscrpio što obično radi.‘‘

"Mislim da će sudac biti obaviješten o tome prije borbe od strane Usykovog tima i Fury će nizati negativne bodove."

Amerikanac koji je rušio ‘Kralja Cigana‘ i potom izgubio od njega, tvrdi da Fury nije ozbiljno shvatio svoje prethodno nastupanje protiv bivšeg UFC prvaka Ngannoua.

Nastavio je: "Vjerujem da je Ngannou izgledao tako dobro protiv Furyja jer Fury nije ozbiljno shvaćao borbu protiv MMA borca. Ngannou doista ima nevjerojatnu snagu. Pogodio je čistim udarcem Furyja koji uopće nije bio u formi. Iznenađen sam zbog toga, ali ne i činjenice da se Fury podigao i nadigrao ga."

Već sada 35-godišnjak izgleda u mnogo boljoj kondicijskoj spremi dok se priprema susresti s Usykom, a fanovi su impresionirani snimkama treninga na fokuserima s njegovim ocem Johnom.

Očekuje se da će trebati pobijediti Usyka dvaput u njihovom teškaškom okršaju s klauzulom o automatskom revanšu bez obzira na pobjednika.

Potencijalni britanski rat s Anthonyjem Joshuom mogao bi biti na vidiku ako uspješno savlada svog sljedećeg protivnika. Vjerojatno se neće ove godine dogoditi meč s Joshuom koji se nada da će se boriti protiv pobjednika između Filipa Hrgovića i Daniela Duboisa.

Linker
28. travanj 2024 21:58