K1 i Boks

Bivši Joshuin trener prognozira kako bi prošao meč s Furyjem: ‘Trenutno izgleda kao da je u formi života‘

 FAYEZ NURELDINE/AFP/PROFIMEDIA Fayez Nureldine/afp/profimedia
Obožavatelji plemenite vještine nadaju se da će se ‘AJ‘ i Fury napokon suočiti

Nakon posljednjeg meča Anthonyja Joshue u kojem je deklasirao Francisa Ngannoua unutar dvije runde, ponovno je ušao u razgovor o napadu na titulu. Britanac se nakon posljednja dva uzastopna poraza protiv prvaka Oleksandra Usyka vratio u pobjedničku kolumnu s pobjedama protiv Jermaina Franklina, Roberta Heleniusa, Otta Wallina i najnedavnije boksačke "školice" protiv Francisa Ngannoua.

Naime, "AJ" još jednom izgleda poput zastrašujućeg teškaša kao nekada te se doveo u situaciju gdje čeka pobjednika u okršaju Fury-Usyk za novi napad na titulu prvaka. Komentare na potencijalnu borbu protiv Furyja imao je i njegov bivši boksački trener, Richie Woodal, te je u izjavi za Boxing Social komentira sljedeće:

"Posljednjih nekoliko nastupa jako dobro boksa, radi s Benom Davisonom. Način na koji je nokautirao Ngannoua bio je doista vrlo impresivan. Mislim da je borba koju svi još uvijek žele vidjeti duboko u sebi ona između Furyja i ‘AJ-a‘".

"No, Fury ima vrlo tešku borbu protiv Usyka, ali s njime nikad ne znaš, Tyson izgleda kao da je u formi života trenutno, tako da je preblizu da prognoziram. Zapravo reći ću Fury, mislim da će biti prevelik za Usyka, jednostavno ne mogu dočekati taj meč".

Naknadno je upitan i što misli kako bi Joshua prošao s "Kraljem Cigana".

"Morat ćemo to procijeniti u Furyjevoj sljedećoj borbi s Usykom, bit će to teška borba i on će morati biti u najboljem izdanju, tako da Tyson protiv ‘AJ-a‘ ima šanse 50-50 u ovoj fazi, ali ako pobijedi Usyka on postaje favorit".

Obožavatelji plemenite vještine nadaju se da će se "AJ" i Fury napokon suočiti nakon godina i godina navlačenja i prozivanja te nam ispuniti sva očekivanja vezana za tu borbu. Taj meč se čini kao jedan od onih o kojima će se pričati godinama nakon priredbe te je spektakl zagarantiran.

Linker
27. travanj 2024 13:34