K1 i Boks

Bakoleov tim optužuje Zhanga da izbjegava meč: Fokus prebacuju na sjajnog njemačkog boksača, Hrgović na širem spisku

Filip Hrgović vs. Zhilei Zhang

 Pa Images/alamy/alamy/profimedia
Bakole je nokautom nad Andersonom potvrdio da se radi o boksaču koji će u skorijem vremenu pretendirati za svjetsku titule

Zhilei Zhang je jedan od svjetski priznatih teškaša koji se pokušavaju probiti u pozicije za borbu za svjetski naslov. Kineski borac, koji sada ima 42 godine, uživa u kasnom procvatu svoje karijere. Zabilježio je dvije impresivne pobjede nokautom nad Britancem Joeom Joyceom 2023. godine, zatim izgubio na bodove od Josepha Parkera u ožujku ove godine, ali se vratio u stilu zaustavivši nekadašnjeg strašnog američkog udarača Deontaya Wildera u pet rundi tri mjeseca kasnije. Predzadnji poraz mu je nanio naš Filip Hrgović u ispunjenom meču u kojem su šanse imale obje strane, ali je sudačkom odlukom ipak pobjedu odnio brončani olimpijac iz Rija.

S obzirom na to da su najmanje tri od četiri glavna pojasa trenutno zauzeta, Zhang će ostati aktivan boreći se s još jednim vrhunskim izazivačem. Turki Alalshikh iz Riyadh Seasona pokazao je interes da se ta borba održi protiv Martina Bakolea, no sada je ta borba službeno otpala.

Govoreći za Seconds Out, Bakoleov trener Billy Nelson tvrdi da su se Zhang i njegov tim "povukli".

"Zhang je već pobjegao. Njegovi treneri su mu vezali cipele u dvostruki čvor, a on je sada daleko, ne vidimo ga od prašine. Zato smo morali tražiti alternativne protivnike jer je Zhang rekao ‘ne hvala‘, ili je njegov tim to rekao."

Na pitanje koliko je to frustrirajuće, Nelson je odgovorio da su na to već navikli.

"Rekao sam vam to prije, govorim to godinama. Svi pričaju gluposti. ‘Borit ću se s bilo kime.‘ ‘Borba protiv Martina Bakolea?‘ ‘Ne.‘ Čovječe, mogao bih ti dati Top 10 boraca koji bi te šokirali jer su rekli ‘ne‘ na ponudu za borbu."

Umjesto toga, Bakole, koji je u svom posljednjem nastupu nokautirao Amerikanca Jareda Andersona i sada je rangiran kao broj 1 prema WBO-u, ima još težeg protivnika u planu.

"Sljedeći protivnik je teži izazov za mene od Zhanga. Financijski će to biti vrlo dobra borba, ali s obzirom na rangiranje, bit će fantastična. Ako se borba dogodi, postao bi broj jedan u još jednoj kategoriji."

Bakole je također izazvao borce poput Josepha Parkera i Agita Kabayela, pri čemu je potonji najizgledniji protivnik s obzirom na to da je Zhang sada spreman suočiti se s Parkerom u revanšu.

Bitno je napomenuti da je Filip Hrgović, na WBO ljestvici objavljenoj 15. kolovoza, rangiran kao 10. boksač svijeta u teškoj kategoriji., upravo ono što traži Bakoleov tim. Prevedeno, to znači da ako planovi s Kabayelom ne budu išli u zamišljenom smjeru, "El Animal" postaje sasvim realna opcija za Bakolea pogotovo ako uzmemo u obzir da je Hrgović nije tip boksača koji bi rekao "ne".

Linker
25. rujan 2024 16:24