K1 i Boks

Anthony Joshua dogovorio sljedeći meč! Čeka ga posljednji protivnik Dilliana Whytea

 Anthony Joshua

 Credit line: TASS/ddp USA/Profimedia
Od bivšeg prvaka se ipak očekivao neki bolji i atraktivniji meč, no sigurno je da pod svaku cijenu sada želi upisati bilo kakvu pobjedu

Anthony Joshua je u protekle dvije godine nastupio po jednom u svakoj, te je oba puta poražen. Fantastični Oleksandr Usyk ga je oba puta nadboksao, a u prvom meču mu je uzeo titule koje je i obranio protiv njega. Nakon toga je Joshua bio shrvan, no bivši prvak neće dugo tugovati.

Sada je i službeno ono o čemu se nagađalo proteklih par dana. Anthony Joshua se vraća u ring, a protivnik će mu biti Jermaine Franklin! 29-godišnji Amerikanac je široj javnosti najpoznatiji od njegovog prošlog nastupa kada je dobrano namučio Dilliana Whytea, no pobjedu ipak nije uspio uzeti.

Franklinu je inače Whyte nanio prvi poraz u karijeri, a prije toga je imao 22 pobjede. 14 pobjeda je ostvario nokautom, no u najtežem ispitu u karijeri je ipak poražen. Kako bilo, u jedanaestom mjesecu prošle godine je zagorčavao život Whyteu svih dvanaest rundi, no većinskom sudačkom odlukom je ipak slavio Whyte (115-115, 112-116, 112-116).

Što se tiče borbe protiv Joshue, portal BoxingScene prenosi kako bi se trebala održati u londonskoj O2 Areni 1. travnja (4. mjesec) ove godine, a navodi se i kako je za očekivati da će Dillian Whyte biti idući Joshuin protivnik ukoliko pobijedi Franklina.

Teško je ne oteti se dojmu da je ovo pomalo razočaravajući izbor protivnika za bivšeg prvaka. Vrh teške kategorije je odličan i sigurno se mogao dogovoriti neki kompetitivniji meč, no za razumjeti je Joshuu i njegov tim kojima je sada pod svaku cijenu u cilju upisati pobjedu. Poraz protiv Franklina bi bio kraj Anthonyja Joshue, no Franklin je pokazao da barem za sada nije na tom nivou.

Linker
19. travanj 2024 04:23