K1 i Boks

Andy Ruiz Jr: ‘Joshua može pobijediti Usyka, dovoljan je samo jedan udarac u teškoj kategoriji‘

Andy Ruiz Jr vs Anthony Joshua edia

 Michael Zemanek/BPI/Shutterstock Editorial/Profimedia
Ruiz ima baš takvo iskustvo s Joshuom

Bivši prvak u teškoj kategoriji Andy Ruiz Jr. vjeruje da Anthony Joshua može osvetiti poraz od Usyka iako kaže da su ‘sve vjerojatnosti protiv njega‘. Podjsećamo, Joshua i Usyk borit će se 20. kolovoza (osmi mjesec) u Saudijskoj Arabiji.

Andy Ruiz šokirao je svijet kada je 2019. godine pobijedio Joshuu, bacivši ga u konckdown četiri puta i na taj način osvojio WBO, IBF, IBO i WBA naslove. Pola godine kasnije, Joshua je revanš odradio vrlo pametno, iako ne previše atraktivno, te vratio pojase u svoje vlasnišvo.

Dvije godine kasnije, pomutnju u teškoj kategoriji stvara Usyk koji nadboksava Joshuu i uzimam mu ponovno pojase. U pripremama za borbu, Joshua se razišao s dugogodišnjim trenerom Robertom McCrackenom te otišao kod veterana Roberta Garcie.

Ovog puta Joshua ulazi kao autsajder, ali Ruiz misli da Joshua ima više šanse nego što svi misle: ‘‘Znate, mislim da Joshua može. U teškoj kategoriji se sve može dogoditi. Dovoljan je samo jedan udarac da promijeni borbu, na kraju se svodi na to tko je gladniji. Antony Joshua, znate, padne ali se i ustane ili izgubi. Onda se ponovno bori i pobijedi. Ne znam, Usyk je isto težak tip. Njegov stil‘‘, rekao je Ruiz.

Revanš Usyka i Joshue održat će se 20. kolovoza (osmi mjesec) u Saudijskoj Arabiji, a na istoj priredbi nastupit će i Filip Hrgović.

Linker
24. travanj 2024 00:03