K1 i Boks

Andre Ward želi boksati protiv Jakea Paula u ekshibicijskoj borbi

 Andre Ward 

 Ethan Miller/Getty images/Profimedia
Bilo bi lijepo vidjeti ga još jedanput u ringu

Jedan od najboljih boksača svih vremena, vlasnik savršene amaterske i profesionalne karijere, bivši američki boksač i svjetski prvak Andre Ward prema svemu sudeći razmatra ekshibicijsku borbu protiv Jakea Paula. U to vrijeme niti Canelu niti Golovkinu nije padalo na pamet dizati se kategoriju iznad i izazvati Warda na meč, iako mnogi fanovi žale zbog toga što Ward nije boksao protiv Golovkina.

Andre Ward je vlasnik zlatne olimpijske medalje iz Atene 2004. godine, a nakon toga se okrenuo profesionalnom boksu i pobijedio svakoga tko mu se suprotstavio. Sudjelovao je u jednim od prvih profesionalnih boksačkim turnira u super srednjoj kategoriji te ga na kraju i osvojio. U turniru je pobjeđivao redom Mikkela Kesslera, Allana Greena, Arthura Abrahama te Carla Frocha.

Za kraj karijere, nakon 30 pobjeda bez poraza otišao je pokoriti kategoriju iznad te izazvao u to vrijeme najboljeg poluteškaša Sergeya Kovaleva. Ward je bio prvi boksač koji je Kovalevu preoteo pojas, a zatim ga je još jednom pobijedio u revanšu. Karijeru je završio neporažen 2017. godine, a smatra ga se jednim od najboljih tehničara svih vremena.

Iako je umirovljen već pet godina i nije više utreniran, priča se da bi se svejedno suprotstavio YouTube zvijezdi Jakeu Paulu. Više o tome rekao je Floyd Mayweather Jr.

"Pričao sam jučer s Andre Wardom, mogli ste nas vidjeti na pozornici tijekom 'International Boxing Hall of Fame'. Andre Ward mi je natuknuo da bi htio, tj. da ne bi imao ništa protiv odraditi ekshibicijsku borbu protiv Jakea Paula."

Iako bi Ward zaradio nekoliko milijuna dolara potencijalnom borbom, postoji velika mogućnost da će si uništiti naslijeđe ukoliko ta borba bude kompetitivna. Andre već duže vrijeme nije u treningu, tako da sva ona postignuća od prije možda i ne bi toliko značila protiv utreniranog i puno mlađeg Jakea Paula. Iako bilo bi zanimljivo za vidjeti kako bi se Jake nosio s jednim vrsnim tehničarom kao što je Ward.

Linker
06. svibanj 2024 07:11