U GOSTIMA

Vodimo vas u mini prostor vlasnice i nekadašnje TV voditeljice Tihane Zrnić

Detalji su važni u apartmanu od samo 32 kvadrata. U Folnegovićevu naselju razgledali smo stan koji je prošao detaljnu adaptaciju, a zatim je uređen skladno i funkcionalno

Šarmantni apartman za najam, nazvan “Book Me”, nalazi se u Folnegovićevu naselju u Zagrebu i ima 32 četvorna metra. Manjak kvadrata nije spriječio vlasnicu Tihanu Zrnić da ga uredi i opremi najpametnije i najljepše što je mogla, a kako je tekao cijeli taj proces ispričala je baš nama.

FORMA L

- Stan je u potpunosti renoviran. Obavljeni su poslovi rušenja, postavljanja plinskih instalacija, termoizolacije... Građevinska stolarija i klimatizacija je bila nova pa smo te radove zaobišli. Dotrajali zidovi su obučeni u knauf u cijelom stanu. Stari parketi u dnevnom boravku zamijenjeni su laminatom, a u hodniku i kupaonici podnim pločicama. Cilj je adaptacije prije svega bio na prostoru tadašnje kuhinje dobiti spavaću sobu, a kuhinju premjestiti na nosivi zid dnevnog boravka. Drago mi je da smo to uspjeli odraditi bez nekih velikih teškoća - objašnjava Tihana Zrnić, nekadašnja TV voditeljica.

Ispričala nam je i kako je u spavaću sobu, koja nije prostrana, uspjela smjestiti krevet veličine 150 x 200 centimetara, iako se to isprva činilo kao nemoguća misija.

- Uvjet za kuhinju je, pak, bio da se ne zatvori četvrti prozor u nizu. Zato je kuhinja u formi L, i to je naposljetku bila jedina prostorna želja od koje nisam htjela odstupiti. U kupaonici je tijekom adaptacije kada zamijenjena tuš-kabinom i smanjen WC prozor. Adaptacija je trajala dva mjeseca, a imala sam sreću što je ekipa koja ju je izvodila bila iznimno profesionalna i uigrana te su sinkronizirano radili i finalno obavili dobar posao - ponosno priča Tihana Zrnić.

Od sitnica tu je divno zelenilo koje stanu daje posebnu svježinu i dašak prirode, ali i dekorativni ukrasi poput raznih šarmantnih posudica

Prilikom renoviranja cilj je bio na prostoru tadašnje kuhinje dobiti spavaću sobu, a kuhinju premjestiti na nosivi zid dnevnog boravka. To se, kaže vlasnica, odradilo relativno brzo i bez velikih potreškoća

Kako zbog velike kuhinje (za apartman ovolike kvadrature) nije ostalo puno mjesta za blagovaonski stol, odlučeno je kako će tu biti zidni bijeli stol i shabby chic stolice za troje

PREKRASAN POGLED

Stan se sastoji od ulaznog prostora-hodnika, kupaonice, spavaće sobe i dnevnog boravka s kuhinjom.

- Za kupnju ovog stana sam se odlučila zbog prekrasnog pogleda iz dnevnog boravka na veliki, zeleni, mirni park i veliki čempres koji seže do trećeg, najvišeg kata zgrade. Svidjelo mi se i što je dnevni boravak, središnja prostorija stana, jako svijetao s pogledom na zelenilo - objašnjava vlasnica koju je kod uređenja vodila misao kako želi dobiti suvremen i funkcionalan stan u kojem će dominirati pažljivo odabrani detalji. Tako je spavaća soba nježno bijela, a od detalja se osobito ističu slike.

Hodnik je u bež nijansama s modernom tapetom i svim komadima namještaja koji su potrebni. Nositelj cijele priče je već spomenuti dnevni boravak, ali i kuhinja koja je masivna, upečatljiva, u sivim tonovima. Važno je naglasiti kako je vlasnica sama izrađivala dekoracije i slike, a po njenoj želji u stanu ima i puno cvijeća koje mu daje potrebnu svježinu.

Spavaća soba je u nježno bijelim tonovima koji čine ugodan ambijent, a krasi je relativno prostran ormar i moderne slike

VIŠE SVJETLA

- Kako zbog velike kuhinje nije ostalo puno mjesta za blagovaonski stol, odlučila sam se za zidni bijeli stol i shabby chic stolice. Cijelu tu priču upotpunila sam cvjetnom slikom iznad njega koju sam sama izradila. Zavjese su jednostavne, bijele i rool-on, sa željom da se dobije što više svjetla i ne zatvori prostor. U ovom stanu su presudne sitnice, dekoracije, i one zapravo pridonose toplini ugođaja. Neke slike su kupljene od mladih slikara s Akademije likovnih umjetnosti - priča vlasnica i dodaje kako je najzadovoljnija time što je u cijelom ovom procesu bila sama i arhitekt i dizajner.

- Najizazovnije je bilo kako napraviti dobar raspored u dnevnom boravku, s obzirom na to da je kuhinja velika. Pomogli su zidni stol i mali stalak za TV tako da se sve na kraju uspješno uklopilo. Radilo se sve korak po korak tako da nije unaprijed bilo ideje oko uređenja, nego se polako slagala slagalica koja je na kraju složena za mene savršeno - zaključuje Tihana Zrnić.

Foto: Neja Markičević/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. svibanj 2024 23:57