Ovako rade profići

Ukrasnih jastuka na sofi nikad dosta. Mislite da znate kako ih ispravno složiti i upariti?

 Zara Home
Tko ne bi volio jastuke, osim što su tako lijepo udobni mogu biti i prekrasan ukras u prostoru.

Ali uvijek se pitamo koja je prava mjera? Koliki broj je dovoljan? Kako ih ispravno namjestiti? Kako uskladiti boje, teksture i veličine? Većina dizajnera ide na sigurno pa će vam na ovo odgovoriti da napravite onako kako se vama najviše sviđa. Mi smo pak pronašli neke savjete kako dekorirati prostor s jastucima, a da izgleda kao da je to učinio stručnjak.

image
Elsie Home

1. UKRASNI JASTUCI U SPAVAĆOJ SOBI VS. DNEVNOM BORAVKU

Što se tiče uređivanja spavaće sobe odnosno kreveta, odaberite dvije ili tri veličine jastuka koje ćete postaviti slojevito. Veće jastuke stavite u pozadinu i sa strane pa tako vizualno postignite visinu (24x24 ili 22x22), a zatim slažite ispred njih manje jastuke.

Što se tiče vašeg dnevnog boravka, ne zaboravite da su sofe stvorene za sjedenje, a previše jastuka može učiniti da se vi i vaši gosti osjećate nelagodno. Iako svi imamo različite sklonosti prema dizajnu, mnogima je udobnost obično najvažnija, pa započnite s dva do tri jastuka u kutovima.

image
Elsie Home

2. RAZLIČITE VELIČINE

Kombinacija jastuka različitih veličina stvara i opušten ugođaj u prostoru. Oblikuje razigranost i dajte dinamičnost mjestu na kojem se nalaze. Spojite male, srednje i velike jastuke zajedno; kombinacija 22x22 i 20x20 jastuka izvrstan je početak.

image
Elsie Home

3. KOMBINACIJA BOJA I UZORAKA

Započnite s jednim ili dva uzorka koja vam se apsolutno sviđaju, a zatim dodajte neutralne i one u bojama koje se slažu s ostatkom uređenja. Ne treba previše komplicirati stvari. Razmišljajte o tome kao da slažete odjeću, ali za svoju sofu ili krevet. Biste li zajedno nosili određene boje? Ako ne, onda vjerojatno nisu prikladni ni za vašu kuću. A pri odabiru uzoraka oku su najugodnije kombinacije malih otisaka s velikim otiscima, tako da svaki jastuk ima priliku zablistati.

image
Elsie Home

4. MIJENJAJTE PO VOLJI

Kad odabirete jastuke, odlučite se za dobru kombinaciju neutralnih uzorka i kvalitetnih materijala, tako da možete dodavati jastuke s drugačijim uzorcima i bojama kako se godišnja doba mijenjaju. Na ovaj način nećete morati zamijeniti svaki jastuk na svom kauču ili krevetu. Također možete odabrati kupiti samo navlake za jastuke, a zatim zamijeniti one koji su vam dosadili. Čineći to, manje skladištite i trošite. To je win-win situacija.

image
Elsie Home

5. ODABIR PRAVIH MATERIJALA

Iako bi moglo biti primamljivo odabrati sintetičke tkanine koje se lako čiste, odabir materijala bez kemikalija u njima trebao bi biti prioritet. Ako imate djecu, razmislite koliko često će se služiti ovim jastucima. Posebno za mlade obitelji, odaberite lan ili 100% pamuk. Oboje su vrlo nježni, i lako perivi te se mogu očistiti s malo sapuna i vode.

image
Elsie Home
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 03:45