pogledajte video

Uklonite smrad iz kante za smeće za samo 2 minute: bacite ovo i loš miris će nestati ekspresno!

 /SHUTTERSTOCK

Muči vas smrad koji se širi vašim stanom, a koji, jasno je kao dan, dolazi iz kante za smeće? Visoka temperatura može uzrokovati da ostaci hrane u kanti za smeće trunu brže nego inače, što uzrokuje neugodan miris koji se širi kuhinjom. Higijenski stručnjak je na TikToku podijelio dvominutni trik koji će spriječiti da se smrad iz kante za smeće proširi kuhinjom.

Stavite nekoliko kapi ulja eukaliptusa na papirnati ručnik. Zatim spustite ručnik na dno kante, prije nego što u nju stavite novu vreću za smeće. Ne morate koristiti samo eterično ulje eukaliptusa, drugi mirisi poput lavande ili limunske trave mogu djelovati na isti način i spriječiti stvaranje neugodnih mirisa. Odaberite ulje koje volite. Eterična ulja stvaraju barijeru protiv mirisa koja pomaže neutralizirati miris ostataka hrane i smeća, prenosi Alo.

Savjet plus: ako se voćne mušice okupljaju u blizini kante u vašoj kuhinji, miris mente će ih rastjerati, a ulja čajevca i citrusa mogu pomoći u borbi protiv bakterija. Mijenjanje vreće za smeće onoliko često koliko je potrebno pomoći će vam da mirise svedete na minimum tijekom cijele godine. Redovito pranje kante vrućom vodom i deterdžentom također je bitno kako bi se spriječilo nakupljanje mrlja koje kod dropina uzrokuju neugodne mirise.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 15:39