Trn u oku

Uklonite prljavštinu između pločica bez imalo muke, u samo nekoliko minuta

 Unsplah
Prostor između pločica postane vrlo brzo prljav, čak i nakon što smo postavili sasvim novu kupaonici ili kuhinju

Taj sitni i uski prostor jednostavno je kao magnet za privlačenje svakojake prljavštine i još uz to one koja se inače dosta teško uklanja. Možete ribati krpom, brisačem ili čak četkicom za zube, velika je vjerojatnost da će ipak iza tog mukotrpnog posla ostati još naslaga između vaših pločica.

image
Familiy Handyman

Ako ste ikada krenuli u potragu za lakšim načinima uklanjanja naslaga s injektirane mase između pločica vjerojatno ste naišli na informaciju da laganim struganjem s presavijenim sitnozrnatim komadom brusnog papira možete doći kraju ovoj dosadnoj pojavi. Dovoljno je presaviti mali komadić papira i istrljati željena područja i na taj način ćete se riješiti prljavštine i mrlja na injekcijskoj masi za pločice. No, ovaj postupak može naškoditi vašim pločicama ako ne djelujete oprezno jer brusni papir može oštetiti površinu pločica. Stoga smo istražili kako doskočiti i tom problemu, naime, ako su vaše pločice postavljene bliže nego što je to uobičajeno i bojite se da biste običnim struganjem s brusnim papirom mogli uništiti rubove pločica i za to postoji jednostavan brzi „uradi sam” projekt koji će vas riješiti muka.

image
Familiy Handyman
image
Familiy Handyman

Da biste se borili protiv ovog problema, izbrusite jednu stranu običnog drvenog štapića ili jednostavno možete koristiti tanju stranu običnih štapića za jelo, jedini uvjet je da vrh bude tanji od linije između pločica, zatim jednostavno izrežite i zalijepite traku brusnog papira na spomenuti dio štapića i pričvrstite ljepilom. Nakon toga možete laganim pokretima izbrusiti sva umrljana i prljava područja žbuke koja se nalaze između vaših pločica ili bilo kojih drugih teško dostupnih dijelova.

Ako ste i dalje zabrinuti zbog oštećenje površina pločica, jednostavno ih možete prekriti trakom i uklonite je kad završite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 07:57