IDEJE I SAVJETI

Trendovi za uređenje malih interijera

Donosimo ideje koje će vam pomoći da vaš mali stan zablista

Na našoj stranici gotovo svakodnevno donosimo savjete i inspiracije kako bismo vam pomogli da vaš mali prostor u kojem živite zablista. Često su to savjeti kako maksimalno iskoristiti i organizirati životni prostor. No, osim što mora biti funkcionalan, interijer mora biti i lijepo uređen kako bismo se u njemu ugodno osjećali i rado boravili. Stoga smo ovaj članak posvetili aktualnim trendovima koji će vam pomoći da svoj dom moderno uredite i pritom uživate.

Za male prostore uvijek birajte kompaktne manje sofe koje imaju jedan veliki jastuk umjesto dva ili više. Izgledaju elegantnije, čine se veće nego što jesu, zauzimaju manje mjesta i udobnije su ako ih koristite i za spavanje.

Samostojeće otvorene police za odjeću veliki su hit i mogu se lijepo uklopiti i u najmanji stan. Ako ste malo spretniji, možete ih i sami napraviti od drva ili bakrenih cijevi za šik izgled, kao na fotografiji.

Elegantan izgled ovog interijera postignut je različitim nijansama sive u kombinaciji s bijelom bojom. Betonski stolić element je koji zasigurno ne očekujemo u malom interijeru, no u ovom se domu izvrsno uklopio ovaj trendi detalj.

Postoji mnogo načina kako stvoriti dodatni prostor za odlaganje stvari. Ovaj nam se, primjerice, jako sviđa jer je dekorativan i funkcionalan. Mini komoda u kupaonici ili stalak za cvijeće koji služi za odlaganje ručnika, detalji su koji će podariti šik izgled svakoj kupaonici.

Iako će većina dizajnera sugerirati da je za male kuhinje najbolje odabrati jednu boju i vrstu materijala, ova mala kuhinja pokazuje da ne mora biti tako. Slobodno kombinirajte različite materijale i boje, samo pripazite da ne pretjerate. Pokušajte se fokusirati na ukupan ugođaj koji želite postići, ali tako da vaš dom u konačnici bude skladna cjelina.

Ova nas spavaća sobica asocira na lijepe male vintage kutijice za nakit. Kutak za spavanje u ovom malom domu okružen je tkaninama za udoban izgled i vizualno odvajanje od ostatka stana.

Ako se pitate kako ova mala kupaonica može izgledati ovako dobro, otkrit ćemo vam tajnu. Hrabri odabir predimenzioniranih crnih i bijelih metro pločica bio je pun pogodak, kao i trendi zlatni detalji koji su izgled ove male kupaonice podigao na drugu razinu.

Svijetloplava i nježnoružičasta boja, kao stvorene su za male interijere. U kombinaciji s tradicionalnim komadima namještaja ili vintage dekorom svaki mali interijer učinit će izuzetno elegantnim.

Tamne boje nisu zabranjene u malim prostorima, samo s njima treba biti jako pažljiv. U ovoj dvobojnoj kuhinji tamni donji elementi definiraju prostor i izgled kuhinje, dok su bijele metro pločice i gornji elementi gotovo nevidljivi s čime je stvoren dojam većeg prostora.

I kada su u pitanju popularna multifunkcionalna rješenja razmišljajte veliko. Materijali i boje ne moraju biti svedeni na bijelu ili sivu boju za izvrstan izgled, a primjer na slici zasigurno će vas inspirirati.

Izvor: mydomaine.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 00:10