BEZ STRESA

Stvari u domu oko kojih se jednostavno trebate prestati brinuti

Najlakše je govoriti - i to je istina. Kao i ona rečenica da je apsolutno sve u glavi. Zaista ne pomažu ako je osoba prirodno takva da se oko svega brine. Međutim, uz nekoliko dobrih argumenata možda i ta briga nestane jednom zauvijek, ili se bar smanji na neku prihvatljivu razinu.

Ako si to dopustimo, baš sve u domu nas može naljutiti - škripanje parketa, kut pod kojim sunce ulazi u spavaću sobu, ukućani koji ne koriste podmetače za čaše...

Međutim, postoji tih nekoliko stvari oko kojih zaista ne bismo trebali stvarati preveliku paniku. U nastavku otkrivamo koje su i razloge zašto ih trebate staviti na onu bezbrižnu listu.

1. Vaši ukućani kao da ne znaju što je podmetač

Već sami sebi idete na živce kada "zapovjedite" nekome da stavi podmetač, ili još gore, zajedljivo ga podsjetite na to. Jedna je opcija da držite podmetače za čaše na stolu, kao stali podsjetnik. A druga je opcija da se prestanete zamarati s tim jer se krugovi od vode koji ostanu na vašem predivnom stoliću mogu jednostavno očistiti - i to s majonezom ili čak pastom za zube (ali onom koja ne sadrži gel).

2. Kućni ljubimac koji obožava glodati namještaj

Prije nego što nabavite kućnog ljubimca trebate biti svjesni da je povremeno iznenadno uništavanje namještaja u većoj ili manjoj mjeri jednostavno dio života s kućnim ljubimcima. Ne možete previše utjecati na to ali možete istražiti kakva iskustva drugi imaju pa možda pronađete dobro rješenje i za sebe.

3. Masni talog na kupaonskim pločicama

Ovako nešto se jednostavno nakupi tijekom godina, koliko god ribali svoje pločice. Tako da, nije do vas, moguće je da se pločice više ne mogu očistiti do te mjere da izgledaju bijelo i blistavo kao kad ste ih tek postavili.

4. Oštetili ste nosivi zid

Možda izgleda kao da se ne može popraviti ili može ali ne znate od kuda započeti. Zapravo je vrlo jednostavno, a ovdje možete pronaći upute kako.

5. Staklo od pećnice izgleda nemoguće za počistiti

Dugo vremena ga niste imali kada počistiti, a sada ga ribate ali one najtvrdokornije mrlje jednostavno ne silaze. Ovdje pronađite jednostavne upute kako temeljito očistiti staklo od pećnice.

Izvor: apartmenttherapy

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2024 19:02