Što sve trebate napraviti prije selidbe

Donosimo korisne savjete

* Odmah nabavite manju bilježnicu koju ćete uvijek imati sa sobom i u nju pišite svaki detalj koji vam pada na pamet vezan za selidbu.

* Čim doznate da se selite, počnite skupljati kutije. Jednostavno svaki put kad odete u kupnju pitajte osoblje ima li praznih kutija ili zamolite u kvartovskom dućanu da vam ih čuvaju. Također, čuvajte stare novine koje će vam poslužiti za umatanje lomljivih predmeta.

* Raspitajte se ima li netko od vaših poznanika kombi ili kamion i kontaktirajte s njim. Obavijestite najbliže prijatelje i rodbinu o datumu selidbe na vrijeme i zamolite ih za pomoć. (Ako se odazovu, tulum i večera za useljenje su obvezni!)

* Već i mjesec dana prije selidbe možete stvari koje ne koristite polako pakirati npr. knjige, ukrase, odjeću kojoj nije sezona…

* Platite sve račune u starom stanu ili kući.

* Nabavite ručna kolica za teret, tzv. rudle, posudite ih ili kupite preko oglasnika već za 300 kuna. Spasit će vas na dan selidbe, a služit će vam i češće nego što mislite.

* Dobro pregledajte prostor u koji se useljavate. Pokušajte uočiti sve nedostatke koje možete ispraviti prije donošenja stvari. Pogledajte postoji li teretni lift i izmjerite otvore vrata koje ćete usporediti s najvećim komadima svojeg namještaja.

* Provjerite stanje zidova u novoj kući ili stanu i obojite ih prije selidbe dok je prostor prazan.

* Jednako tako, provjerite i podove, a ako se useljavate na dulje vrijeme, promijenite potrgane lajsne ili prelakirajte parkete. Imate li tepihe ili tepisone, obavezno ih dubinski očistite. Kad završite, preko cijele površine stana raširite kartone ili sličnu zaštitu.

* Usporedite veličinu ormara u novom prostoru, ako su manji, pogledajte koja mogu biti alternativna mjesta za odlaganje stvari ili uložite u kutije za odlaganje stvari.

* Ako kupujete nešto od novog namještaja, dogovorite vrijeme isporuke i montaže, tako da ne ometa selidbu, najbolje nekoliko dana prije selidbe, da bi vas dočekao spreman i montiran namještaj.

* Dogovorite čuvanje djece i kućnih ljubimaca na dan selidbe.

* Ako selite u zgradu, nekoliko dana prije istaknite na ulazu obavijest da će se odvijati useljenje na taj datum.

* Provjerite hoćete li imati mjesto u blizini ulaza za kombi ili kamion i raspitajte se trebate li neke dozvole.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2024 03:21