Sigurno je sigurno

Što je PayPal? Najsigurnije online plaćanje. Ne traži broj računa ili kreditne kartice

 iStock
PayPal je najpopularnija alternativa plaćanju kreditnim karticama na svijetu

Riječ je o servisu elektroničkog plaćanja (u vlasništvu eBaya), zasad jedinog takvog servisa u Hrvatskoj, koji omogućuje sigurno i jednostavno online plaćanje u virtualnim trgovinama. PayPal, naime, posluje slično kao i banke. Nakon što besplatno otvori osobni račun, korisnik na njega direktno može uplaćivati novac sa svojeg bankovnog računa ili kreditne kartice, prebacivati novac na račune drugih korisnika PayPala, primati novac te kupovati u inozemstvu online.

Popularan je jer korisnik pri plaćanju u virtualnoj trgovini ne ostavlja broj svojeg bankovnog računa ili kreditne kartice, čime se značajno smanjuje rizik od zloporabe tih informacija. Usluga za korisnika je besplatna, a PayPal zarađuje tako što trgovcima naplaćuje proviziju po svakoj transakciji.

Ako ste brzopleti i impulzivni, nemojte kupovati putem interneta. Greške su itekako moguće. Detaljno proučite uvjete, dimenzije, materijale, a ako nešto nije jasno, pošaljite upit

KORISNI ŠOPING SAVJETI

1. Prije kupnje dobro razmislite i imajte na umu da su sve fotografije stilizirane te da mnoge stvari koje se prodaju u normalnom dućanu ne biste ni pogledali.

2. Ne kupujte velike i skupe stvari te predmete od stakla i keramike, velika je vjerojatnost da će se oštetiti.

3. Knjige, kozmetika i mali dekorativni predmeti su na netu puno povoljniji.

4. Najisplativije je kupovati stvari i brendove koji u Hrvatskoj ne postoje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. ožujak 2024 00:22