Neka zablista

Stilizirajte svoj stolić za kavu u samo 4 jednostavna koraka bez obzira na stil (ili proračun)

@ amanmeeks

 AMAN & MEEKS
Elegantan stolić za kavu potpuno je dostižan - bez obzira na vaš stil (ili još važnije) proračun

Kao središnji dio većine dnevnih soba, vaš stolić za kavu zasigurno ima dosta namjena: kao mjesto za piće, mjesto za podizanje nogu, pa čak i improvizirano mjesto za večeru. No, osim svoje inherentne funkcije, stolić bi također trebao biti elegantna površina koja vašem prostoru dodaje vizualnu privlačnost. A danas vam pokazujemo kako ga savršeno stilizirati da postane samostalni ukras u domu.

Elegantan stolić za kavu potpuno je dostižan - bez obzira na vaš stil (ili još važnije) proračun. Samo trebate znati nekoliko temeljnih pravila i moći ćete učiniti da se ova površina zaista ističe.

1. Započnite s knjigama

Najbolji način za početak stiliziranja? Uzmite hrpu knjiga (na kraju krajeva, s razlogom se zovu knjige za stolić za kavu). Razmišljajte o njima kao o temeljnom komadu koji ćete stvoriti vizualnu težinu i omogućiti vam jednostavno oblikovanje. Budući da će biti izloženi, odaberite naslove koji vas zanimaju - i također imaju atraktivne naslovnice. Odaberite hrpu od dva ili tri naslova kako bi dobili malo visine i dodajte više hrpa kako bi popunili površina prevelikog stola.

2. Dodajte kontrastni dodatak

Kako biste uravnotežili veličinu knjiga i dodali kontrast, htjet ćete unijeti predmet slične veličine u potpuno drugačijem materijalu. To može biti tkana zdjela, drveni pladanj, keramička posuda ili ukrasna kutija (koja također može poslužiti kao mjesto za odlaganje daljinskih upravljača). Za koji god predmet se odlučite, postavite ga dijagonalno nasuprot hrpe knjiga, dajući predmetima malo prostora za disanje i dopuštajući vam da popunite manje praznine.

3. Dodajte malo zelenila

Sada kada imate neke veće komade, vrijeme je da razmislite o popunjavanju rupa - i unosu teksture i visine. A najlakši način da to postignete je sa zelenilom! Aranžman svježeg cvijeća, lijepa biljka u posudi ili čak nekoliko grana u lijepoj vazi će biti pravi trik. Razmislite i o veličini svog stolića kada odlučujete koliki bi trebao biti vaš aranžman. Povećajte stvari za veće stolove i držite se kompaktnijih ili vitkih stabljika za manji.

4. Završite s nekoliko sitnica

Za završni pečat svom stolu, razmislite o nekoliko manjih komada kako biste sve spojili. To mogu biti predmeti koji također služe pravoj namjeni – poput svijeća ili podmetača – a također izgledaju sjajno. Odabir komada s minimalnijim pakiranjem ili od bezvremenskih materijala poput kože, kamena ili drveta spriječit će da vaš stol izgleda previše natrpano. Grupirajte ove manje komade zajedno kako bi im dali značajan dojam - i ravnotežu s drugim većim predmetima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 17:41