TRIKOVI ZA SVA VREMENA

Saznajte kakve veze imaju vazelin i šrkipava vrata i kako brusiti suhozid bez nereda

 /Shutterstock

Ovi savjeti i trikovi za dom prenose se s koljena na koljeno, no vrijede li i danas? Itekako!

1. Trapez vješalica za odjeću

Evo brzog načina da dodate još jednu šipku za odjeću u ormar. Posebno je korisna u dječjem ormaru jer možete jednostavno namjestiti visinu kako biste prilagodili garderobu za presvlačenje djetetu koje raste. Upotrijebite lagani lanac, pričvršćen na gornju i donju šipku kukicama s vijcima. Stisnite vijčane kuke i zatvorite ih kliještima.

image
/Shutterstock

2. Učvršćivač šupljih vrata

Ako imate veliku rupu u obojenim vratima sa šupljom jezgrom, evo brzog načina da to popravite: potpuno ispunite rupu izolacijom od pjene u spreju, tako da pjena bude približno u ravnini s površinom vrata. Ostavite da se osuši preko noći. Pjena će se malo proširiti dok se suši, stvarajući blagi "brežuljak". Odrežite "brežuljak" oštrim nožem tako da pjena bude malo niža od površine vrata. Nanesite jedan ili dva sloja smjese za suhozid, izbrusite je glatko kada se osuši i obojite.

image
/Shutterstock

3. Posude za alat za krovne oluke

Evo rješenja za nered na radnom stolu: montirajte vinilne oluke duž oba kraja radnog stola za držanje malih alata i drugih predmeta koji obično završe "zakopani" na radnoj površini. Oluci su izdržljivi, jeftini i lako je pronaći stvari u njima. Dodatna prednost je što mali predmeti koji se sruše s radnog stola više ne padaju na pod. Koristite završnu kapicu na svakom kraju.

image
/Shutterstock

4. Brušenje suhozida bez nereda

Evo načina da svedete prašinu na najmanju moguću mjeru kada imate puno spojeva suhozida i površinske smjese za brušenje. Pomoću ljepljive trake pričvrstite standardnu ​​brusilicu za suhozidne stupove s okretnom glavom na krutu produžnu cijev vašeg usisavača za mokro/suho. Držite vakuumsku mlaznicu blizu brusnog papira i odmah ispod njega. Trebat će vam i dodatna duljina crijeva kako bi vaš usisivač dosegao strop i kutove.

image
/Shutterstock

5. Tiša vrata

Bučna, škripava vrata znaju dosta živcirati, sve dok ne otkrijete ovo jednostavno rješenje: zalijepite tri ili četiri mala samoljepljiva filcana jastučića - onakva kakva se koriste na vratima ormarića - na zaštitnu letvu dovratnika. Osim što utišavaju škripanje, vrata bolje pristaju. Zasun također namažite s malo vazelina jer mu to olakšava rad, dodatno potičući nježno zatvaranje.

image
/Shutterstock
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 09:37