bolje ne može

Savršeno organizirani kuhinjski ormarići i posuđe: Evo kako to lako postići

 Front Products
Slijedite ove korake kako biste organizirali svoje kuhinjske ormariće i police tako da ih je zadovoljstvo koristiti

Vrata i ladice kuhinjskih ormarića mogu sakriti mnoštvo grijeha. S druge strane, prava je poslastica otvoriti ih i vidjeti lijepe, organizirane police na kojima je sve lako dohvatiti kad vam zatreba.

Je li vrijeme da organizirate svoje kuhinjske ormariće? To može biti velik posao, stoga nemojte pokušavati učiniti sve odjednom. Organizirajte jedan po jedan kuhinjski ormarić, posvećujući zadatku sat vremena dnevno ili vikend.

Kako očistiti i organizirati svoje kuhinjske ormariće?

Počnite s nečim jednostavnim, poput vašeg svakodnevnog posuđa. Slijedite ove osnovne korake, koje zatim možete primijeniti na sve svoje kuhinjske ormariće i ladice.

1. Prikupite neke alate

Pripremite sredstva za čišćenje i kutiju za višak. Nabavite zaštitnu foliju ili novine da zamotate sve lomljive stvari koje ćete donirati.

2. Procijenite stanje u svom ormariću

Provjerite kako je sve organizirano (ili ne). Je li lako uzeti posuđe koje vam je potrebno? Jesu li nasumični predmeti završili tu i smetaju vam? Ako je tako, zakunite se da ćete pronaći bolji dom za njih.

Je li lako odložiti svo posuđe iz perilice posuđa? Ako ne, možda ćete htjeti premjestiti svoje posuđe u ormarić koji je nadohvat ruke kada ga vadite iz perilici.

3. Očistite

Izvadite sve iz ormarića. Očistite police deterdžentom i vodom. Ako ste osoba koja oblaže police, istrgnite stari papir, zatim oribajte unutrašnjost ormarića, a zatim zamijenite oblogu. Dostupan je širok raspon zanimljivih uzoraka.

4. Uredi

Odredite što koristite, a što ne. Stavite sve što vam ne treba u kutiju za donacije.

5. Provjerite visinu svojih polica

Procijenite visinu polica u vašem ormariću i kako one utječu na to kako možete organizirati stvari. Spremate li visoke predmete previsoko jer je to jedina polica koja odgovara njihovoj visini? Pronađite raspored koji vam je jednostavan za korištenje i održavanje, a zatim prilagodite svoje police u skladu s tim.

6. Nadahnite se

Pregledajte fotografije lijepo uređenih otvorenih polica i kuhinjskih ormarića sa staklenim prednjim dijelom. Pretvarajte se da vaše posuđe neće biti skriveno iza zatvorenih vrata i da ćete ga stalno gledati. Čak i ako vaši savršeno organizirani ormari imaju čvrsta vrata, zaista je zadovoljstvo otvoriti ih kada unutra je sve lijepo i uredno.

7. Konačno

Vratite sve svoje posuđe, postavljajući ono koje najviše koristite na prvom mjestu.

8. Ponovite

Dok se bavite ostalim kuhinjskim ormarićima i ladicama, slijedite iste korake.

Kako organizirati svoj svakodnevni ormar za stakleno posuđe?

Ako imate ormarić nadomak perilice posuđa i hladnjaka, to je onaj koji želite rezervirati za stakleno posuđe - lako je uzeti čašu za svježi napitak, lako je odložiti. Ako nema ormarića na dohvatu, odaberite koji vam više odgovara. Organizirajte svoje stakleno posuđe prema namjeni i boji, a ako imaju uzorke, poravnajte ih i uredno okrenite prema van.

Gdje staviti porculan i fino posuđe?

U osnovi, osim ako ne priređujete večere svaki dan, "fino posuđe" znači "rijetko korišteno". To je onaj komplet obiteljskog naslijeđa ili prekrasan porculan i kristal koji ste možda dobili kao vjenčani dar i koristite samo u posebnim prilikama. Ako je to slučaj, nije toliko važno čuvati ovo posuđe blizu perilice. Možete slijediti korake koje ste poduzeli za organiziranje svakodnevnih stvari.

Ako imate staklene ormariće ili poseban ormarić za porculan, svakako izložite svoje lijepo posuđe. Možete dati prioritet aranžmanu umjesto jednostavnosti - na kraju krajeva, važno je biti u mogućnosti diviti se ovim omiljenim komadima.

Vaze i vrčevi

Kao i vaše fino posuđe, ovi su predmeti vrijedni prikaza. Ako nemate vizualno otvoreno mjesto za njih, posvetite im policu ili cijeli ormar. Kada se vratite kući s snopom cvjetova iz trgovine ili svježe rezanim cvijećem iz vrta, lijepo je napraviti mali cvjetni atelje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 07:12