u tren oka

Riješite se nakupina vlakana i dlačica s odjeće: Sve što trebate imate doma

 Unsplash
Pronašli smo nekoliko savjeta i trikova za uklanjanje dlačica i njihovo držanje podalje od vaše omiljene odjeće

Dlake i vlakna s druge odjeće mogu učiniti i da vaš najkvalitetniji komad odjeće izgleda bezvezno, a da ne govorimo o tome da svaki put kada ih obučete trebate provesti i do 15 minuta u čišćenju, stoga nije loše imati i druga rješenja na dohvat ruke.

Kako bi vaše odijevanje prošlo glatko, pronašli smo nekoliko savjeta i trikova za uklanjanje dlačica i njihovo držanje podalje od vaše omiljene odjeće. Od listova za sušilicu do kamena za njegu stopala, evo nekoliko dobro čuvanih tajni koje će pobrinuti da nikada, ali baš nikada nećete morati izaći kroz vani prekriveni vlaknima ili dlačicama.

image
Unsplash

1. Listovi za sušilicu rublja

Ima smisla da listovi za sušilicu, sa svim svojim antistatičkim svojstvima imaju moć ukloniti vlakna s vaše odjeće čak i kada se koriste izvan sušilice. Sve što trebate učiniti je protrljati površinu odjeće jednim listom za sušilicu i to je to.

2. Koristite ljepljivu traku

Potrošila vam se rola za uklanjanje dlačica s odjeće? Budite bez brige, ljepljiva traka radi isti posao. Upotrijebite ljepljivu stranu da pokupite sve dlačice i nakupine kako biste bili mirni.

3. Postavka sušilice "Samo zrak"

Obukli ste potpuno crnu odjeću da biste otkrili da je prekrivena dlačicama? Nemojte paničariti. Jednostavno ju ubacite u sušilicu s čistim listom za sušenje i pokrenite postavku "samo zrak" kako biste odjeću u kratkom vremenu oslobodili nakupina.

image
Unsplash

4. Pranje odjeće

Svi imamo barem jedan odjevni predmet u svom ormaru koji volimo iako je to magnet za vlakna. Srećom, možete se boriti unaprijed s ovim problemom tako što ćete odjeću oprati iznutra, kako biste zaobišli probleme s ljepljivim vlaknima i smanjili osipanje.

5. Koristite destilirani bijeli ocat

Kao da nam je trebao još jedan razlog da uvijek imamo pri ruci destilirani bijeli ocat, pokazalo se da je odličan i za uklanjanje dlačica. Dodajte šalicu u svoje rublje tijekom posljednjeg ciklusa ispiranja i biti ćete mirni.

6. Upotrijebite antistatički sprej

Ako ste mislili da je antistatički sprej dobar samo za sprječavanje lijepljenja odjeće za tijelo, razmislite ponovno. Baš kao što vašu odjeću može učiniti manje statičnom, prskanje odjeće antistatičkim sprejem pomoći će spriječiti i da se vlakna zalijepe za nju.

image
Unsplash

7. Upotrijebite kamen za njegu stopala

Vjerovali ili ne, kamenčić u vašoj kupaonici može postići mnogo više od glatke kože. Sljedeći put kad se suočite s komadom odjeće prepunim vlakana, pokušajte ga lagano istrljati kamenom za njegu stopala kako biste uklonili nakupine.

8. Spužva

Tko je znao da grublje spužve za ribanje lonaca i tava - također mogu ukloniti vlakna i dlačica na odjeći? Samo navlažite podlogu za ribanje kako biste je omekšali, a zatim očistite vlakna poput profesionalca.

9. Koristite sušilo za kosu

Kad ništa drugo ne uspije, uvijek možete računati na svoje pouzdano sušilo za kosu koje će vam omogućiti da u hodu budete lijepi i bez dlačica. Jednostavno navlažite novi list za sušilicu i nježno trljajte po odjeći prekrivenoj dlačicama, a istovremeno pušite hladnom postavkom na sušilu za kosu kako biste postigli svjež izgled odjeće u nekoliko sekundi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. ožujak 2024 09:57