Dajte mašti mjesta!

Renovirajte tavan u potkrovlje iz snova

Od izolacije krova do zidane kuhinje uz pomoć Ytong materijala

Pod kosim krovom ugodno se živi. A taj dragocjeni prostor prečesto je neiskorišten i služi kao skladište. Znate li da većinu radova kod renoviranja potkrovlja možete sami napraviti? Naravno, s dobrim materijalom i uz profesionalne upute posao će biti prilično jednostavan i zabavan. O tome u nastavku teksta.

Što se želi, a što može

Najprije dobro promotrite prostor i ustanovite što će se sve trebati poduzeti. Je li postojećim zidovima nužna izolacija ili obloga, želite li ugraditi kamin, sagraditi pregradni zid ili napraviti novu zidanu kuhinju? Dajte mašti mjesta! Neka stvara vaš prostor iz snova. Sobe u potkrovlju imaju poseban, prisan ugođaj i nakon renoviranja mogu postati najudobnija mjesta boravka u čitavoj kući. Ako Vam se više sviđaju sasvim otvoreni prostori, zahvata će biti manje, a prostranost i osjećaj slobode veći. Razliku između funkcionalnosti pojedinih dijelova naglasite podom u više razina.

Oslonite se na kvalitetan materijal

Zbog dobrih izolacijskih svojstava i otpornosti na požar, profesionalci se, u renoviranju tavanskih prostora, odlučuju za Ytong materijale. S njima ćete i sami jednostavno i brzo graditi jer se dimenzije ploča i blokova lako prilagođavaju piljenjem, a ugradnja je suha i čista. Taj prirodni materijal u isto je vrijeme lagan, masivan, otporan na pritisak i trajan tako da pri izgradnji dodatnih zidova u tavanskome prostoru nećete morati razbijati glavu zbog opterećenja konstrukcije kuće. Praktično, svaki građevinski zahvat možete s njime izvesti, a i veliki dio namještaja u interijeru da se sagraditi s Ytongom. Planirate li obnoviti potkrovlje ili koji drugi dio Vašeg doma, svježe ideje i korisne savjete majstora potražite na renoviranje.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 22:04