SPAS!

Provjereni trik za odštopavanje sudopera bez majstora: Sve već imate u kuhinji, a problem je riješen za 10 minuta

 NZFHATIPOGLU/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Ako naučite sami odčepiti umivaonik ili sudoper koji sporo prazni vodu umjesto da pozovete vodoinstalatera, to vam može pomoći da uštedite novac dok problem rješavate brzo i jednostavno. Spor, trom odvod, osobito kupaonski ili kuhinjski, može biti uzrokovan manjim začepljenjima i naslagama. Odvodni otvor može skupiti mnogo nečistoća tijekom korištenja. Ovaj problem s drenažom javlja se prirodno tijekom vremena i teško ga je izbjeći. Jedino rješenje je povremeno čišćenje odvoda kako bi nastavio nesmetano teći.

Jedna influenserica podijelila je, kako tvrdi, vrlo učinkovito rješenje da vam sudoper bude kao nov, a voda opet teče kroz začepljen odvod. Karolina McAuley svoje pratitelje na društvenim mrežama redovito oduševljava savjetima i trikovima za kućanstvo koje dijeli, pa je tako njezino rješenje za začepljeni odvod u samo 10 minuta i s pomoću sastojaka koje svatko ima u kuhinji odobrilo tisuće ljudi.

Kako je pokazala u videu, prvo je potrebno u odvod sudopera uliti žličicu deterdženta za pranje posuđa, pola šalice sode bikarbone i dvije šalice octa. Iz odvoda će izlaziti pjena, a preko nje stavite krpu i ostavite da djeluje 10 minuta. Zatim ulijte kipuću vodu u odvod i to je to. Njezin gotovo besplatni trik riješio je problem koji muči mnoge, a za svoje savjete dobila je brojne pohvale u komentarima.

Savjeti za sprječavanje sporog pražnjenja sudopera

Najbolji način da spriječite začepljenje umivaonika je da pripazite što puštate u njega. Koristite kantu za smeće za kosu, pastu za zube ili čišćenje prašine ili mrvica oko umivaonika.

Evo još nekoliko korisnih savjeta za sprječavanje sporog odvoda.

Umivaonici su samo za vodu, sapun ili pastu za zube: koristite pastu za zube ispravno; ne dopustite da kuglice paste za zube neotopljene odu u odvod.

Ne bacajte kosu u odvod: nemojte četkati kosu iznad umivaonika ili nabavite finu mrežastu hvataljku za uklanjanje dlačica u odvodnoj rupi. Ako brijete lice iznad umivaonika, obrišite dlake krpom za pranje, a krpu za pranje i britvu isperite u posudi i ispraznite vodu u odvodu WC školjke.

Redovito čistite čep umivaonika: Uklonite čep i očistite dlake i prljavštinu koja se mogla zadržati u odvodu.

Redovito ispirite umivaonik vrućom vodom: Vruća voda pomoći će pomaknuti ili olabaviti stvrdnutu ili prljavu pastu za zube, masnoću, mineralne naslage i kosu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. listopad 2024 15:20